http://instagram.com/14_puji YouTube

19 de juny del 2012

Quan la víctima esdevé botxí


La sequera, la fam i les convulsions socials i polítiques han fet que milers de persones hagin fugit de la banya d'Àfrica i de Sudan del Sud buscant un futur millor. En molts casos, han triat per refugiar-se el país més pròsper que tenien als voltants: Israel.

D'aquesta manera, Israel ha rebut en els darrers temps una autèntica invasió d'immigrants africans que, com sol passar en aquests casos, ha portat a conflictes socials, i en el darrers dies ha conclòs amb una expulsió massiva d'immigrants il·legals.

El que no deixa de sorprendre'm és el curs que han seguit els esdeveniments. Aquests darrers mesos hi ha hagut nombrosos episodis de violència racista a Israel, amb batalles campals i persecucions contra els negres. I el motiu final que les autoritats han donat per a l'expulsió és que aquests immigrants atempten contra "la naturalesa del país". Recorda frases d'altres temps referents a la puresa de la raça, no trobeu?

Sorprenent que, un poble que històricament ha estat castigat de manera repetitiva per la violència racista i que sempre ha estat especialment queixós amb aquest fet (amb raó), sigui tan dur quan es troba exercint l'altre paper de l'auca. 

2 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

El titol del post ja ho diu tot... tampoc ho entenc.

Estan perdent a marxes forcades tota la simpatia (i empatia) que havien guanyat durant anys.

Anònim ha dit...

L'ESTAT D' ISRAEL,ACABARA ENSORRAN EL SIONISMA. EL POBLE JUEU,NO ES MEREIX AQUEST POLITICS.
JUGANT AMB BARCELONA