http://instagram.com/14_puji YouTube

26 de juny del 2012

Estripant mites


Fa molts anys, en una trobada amb amics al voltant d'unes cerveses, vam començar a parlar de cinema. No va passar gaire estona fins que algú va treure a relluir Blade Runner. La meva reacció immediata va ser la que tinc sempre amb aquesta pel·lícula, i vaig dir en veu alta: "Pfff... vaya penyassu...". 

Així que ho vaig haver dit me'n vaig penedir. Quan estripes així un mite, de seguida surten els experts que et diuen que ets un ignorant i que no tens gust. Però per a la meva sorpresa, el més cinèfil de la colla va respondre amb un sonor "homeeeeeeeee!!!".

-Què passa -li vaig preguntar. I em va contestar que per fi es trobava amb algú que s'atrevia a dir la veritat sobre Blade Runner.

En aquell moment havia intentat veure-la dos cops. I tots dos cops la vaig trobar lenta, insulsa i sense cap interès. No puc dir si és una obra mestra o una genialitat, perquè en les dues ocasions em vaig adormir. Literalment. Posteriorment ho he intentat un altre cop. Amb resultat idèntic.

Ara fa trenta anys de l'estrena del film, i la xarxa, i especialment twitter, tornen a anar plens de lloances a Blade Runner. I ahir a la nit vaig piular just això que estic explicant. Els comentaris dient que l'he de tornar a veure no es van fer esperar, però em vaig tornar a sorprendre de veure que no estic pas sol. A molta gent li passa el mateix que a mi. 

Què voleu que us digui. Per molt mite que sigui, trobo que és un penyassu.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Totalment d'acord. Amb "Blade Runner" em passa el mateix que amb un partit del Barça: m'avorreixo.

Josep ha dit...

"Hi ha llibres que la gent no hauria de llegir, només haurien de saber que són obres mestres". De la novel·la EL PREMI de Manuel Vázquez Montalbán.
Sembla ser que podem dir el mateix en el cas del cinema.

Alyebard ha dit...

Ja em vam parlar :D, però és com amb els llibres i els menjars. Hi ha gustos per a tot.

miki ha dit...

La vaig agafar fa un any, i resultat de 4 persones que la miraven 3 dormits i jo que la vaig aguantar , vaig dir vaja merda!

Charlie ha dit...

Encara diria més: és un conyassu!

Clidice ha dit...

Doncs a mi em mola, i l'he vist més d'una i més de dues vegades! :( Ara, amb 2001 si que dormo de valent! :P