http://instagram.com/14_puji YouTube

11 de març del 2010

Nevada de crítiques


Ja han passat uns dies, i tot i que n'hi ha que encara pateixen les conseqüències, comença a ser bon moment per fer balanç. I, com veureu, se m'ha acabat el bon rotllet de la neu.

És evident que fenòmens com el de dilluns, al nostre país, i sobretot, a la part més poblada del nostre país, són excepcionals. Tenen un període de repetició de deu o quinze anys, i per això, és absurd tenir la infrastructura per abodar-ho guardada en un garatge. L'error de les nostres autoritats no és de previsió, sinó de reacció i especialment, d'informació.

Quan a les deu del matí, comença a nevar a l'Àrea Metropolitana, ningú creu que acabarà quallant, però quan cap a les dotze s'intensifica la precipitació i el vent, comença a ser evident que la cosa pinta malament. I aquest és el moment en que els dirigents d'un país han de reaccionar i prendre decisions valentes. Comunicar a la població "que ningú surti de casa" fa riure. Però qui collons està a casa un dilluns a les dotze del matí??? La decisió valenta era comunicar a la població "que tothom se'n vagi cap a casa". El Conseller d'Interior o el President haurien d'haver aparegut als mitjans recomanant que tot el personal no d'emergència o indispensable tornés cap a casa seva abans de quatre hores, i ens hauríem estalviat molts mals de cap. I si la caguem i al final no cau la gran nevada que va caure, dons l'hem cagat, però hem estat previsors. Com deia és una decisió valenta.

Si haguessin fet això aplaudiria que titlléssin els ciutadans d'irresponsables, però fer-ho quan ells no han tingut la valentia ni la talla política per prendre les decisions que els tocaven, és per colgar-los a ells de neu. Per no parlar de com Govern i oposició aprofiten qualsevol moment crític per saltar-se al coll els uns als altres, però això ja comença a ser un costum lamentablement habitual que farà que a la tardor, els voti sa puta mare, perquè un servidor, un cop més, passarà d'ells.

Foto: Raúl Pallarès, publicada a www.lavanguardia.es

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Totalment d'acord, res més a dir. Fot molt temps que no veig cap polític prenent una decisió que pugui molestar algú.

Dani R. ha dit...

Amen germans

Joan ha dit...

Els nostres polítics obliden massa sovint que cobren el que cobren per prendre decissions, i no per amagar-se i defugir responsabilitats. Quina creu.

Doctor J ha dit...

El pitjor és la sensació de mindundis que donen davant d'Endesa. El govern sembla que no hi pinti res aquí. A parar el cul i entomar-la.

Gerard Agudo ha dit...

Totalment d'acord puji!

Anònim ha dit...

DESPRES DE SET ANYS DE TOTAL DASGABELL,I MIRA QUE SON ELS MEUS,ANAVAN A MILLORAR PER UNA NEVADA?....QUI MANA A CAN RIBOT,EL AMO O EL PORC?. DONCS AIXO...
JUGANT AMB BCN.

Txisky ha dit...

Aquests d'iniciativa, cada cop es posen corbata ja em fan tremolar!. Potser que l'aprofitin i s'hi pengin!

Oriol ha dit...

Cullerot, m'he menjat amb patates el pla d'emergència de Palamós per la fase d'emergencia del Neucat i et puc assegurar que la gran sort va ser que ens diguessin el dilluns a les 11 que a les 12 o com a molt a les 14 haviem d'anar a buscar els nens a les escoles. Va nevar però "todas las aves estaban en el corral". En aquest cas els polítics municipals la van acertar.

Anònim ha dit...

I el Saura estava a Mallorca, quan des del servei metereològic ja en preveien una de bona! No han doant cap informació i a sobre han pretès traspassar tota la culpa als ciutadans que anem a treballar (com si ens desplacéssim per gust!). Quins collons!

Puji ha dit...

Hòstia perico!! Quant de temps!! I a sobre tornes per donar-me la raó. Tothom a casa, i punto!!!

...

Teniu llum?

Ferran Porta ha dit...

De totes formes, Puji, deixa'm ser una mica advocat del diable: Catalunya és un país mediterrani, els catalans som sudeuropeus i, assumim-ho, hi ha coses que portem als gens: sempre, absolutament sempre ens queixarem del que passi i del que deixi de passar. Si els polítics haguessin demanat que la gent marxés cap a casa, creus que no hi hauria hagut veus a punta pala, dient que com es pot demanar la gent que deixi la feina per una nevada?

Situacions extremes tenen consecuències extremes; fins i tot a Alemanya, creu-me, es queda gent tirada a les autopistes, en mig de col·lapses; hi ha S-Bahn ("rodalies") que deixen de funcionar; ...