http://instagram.com/14_puji YouTube

27 de novembre del 2008

Home! Ja era hora!



En més d'una ocasió (aquí i aquí, per exemple) he explicat com n'és d'equivocat el plantejament de la gestió de residus que es realitza a Catalunya. Durant anys ens han inflat el cap amb el reciclatge, com si fos la solució als nostres problemes, quan en realitat, la prioritat hauria d'haver estat la reducció dels residus que generem. Finalment, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha vist la llum i ha iniciat la campanya aquireduim.cat que, en forma de blog (guaita!), promou la reducció de residus. I quin millor moment per fer-ho que abans de les festes de Nadal. Espero que la campanya no es quedi aquí, i a partir d'ara, la reducció sigui la prioritat en la nostra gestió dels residus.

13 comentaris:

Charlie ha dit...

Apa! Més arguments pels diogenèsics!

Anna Tarambana ha dit...

Uuuuiii, si... i "sóc tan super feliç reduint" Sembla que anuncïï compreses!

Qui coi es llegirà un bloc així, qui coi? De veritat, les ments pensants de dalt de tot no acaben de ser conscients de la dimensió real de tot plegat.

Exemple: a la meva escola, escola verda, està prohibit portar paper de plata, tothom du l'esmorzar en tupper o bosses de congelar, més fàcils de recliclar. Seria més pràctic que fessin un pacte amb Educació perquè a TOTES les escoles es dues a terme aquesta pràctica. Tampoc costaria tant, no? Crec que el Maragall ho entendria i tot!

Tema bosses al mercat: que les facin pagar! Que en deixin de donar, que et facin sentir estigmatitzat si no dus carro?

Hi ha coses que no escanbien amb 4anuncis cutres i un bloc! Calen accions en vertical. Des les empreses cap al consumidor i desprésdes del ciutadà (infant) en relació amb el seu entorn!

Hombre ya! De veritat, eh, que ens tracten d'imbècils!

Anna ha dit...

estic mirant el post de nadal (el primer que hi ha) i les idees es poden classificar bàsicament en dos grups: òbvies i estúpides.

De les primeres n'és un clar exemple "utilitza estovalles de roba", i dintre les estúpides en destacaria dos:
-"Comprar productes realitzats amb material reciclat" (ja demanaré ànec reciclat al pollastrer), i
-"Si es compren regals que siguin respectuosos amb el medi ambient, fets amb teconolgia neta o elements reciclats o reciclables." (hem de buscar joguines reciclades pels nens? Notar la falta d'ortografia inclosa)

Anna ha dit...

ah, me'n deixava una altra d'estúpida: "Acordar amb alguna ONG o associació la donació del menjar que no s’hagi fer servir el dia de la festa." Que es pensen que tinc una cuina industrial? Que com a molt faré menjar per 10, i les sobres per sopar o Sant Esteve! Pobra ONG si s'hagués d'alimentar de les meves sobres...

Dani R. ha dit...

El concepte és molt important. L'anunci és lamentable.

Dani R. ha dit...

>Evitar la compra d’aliments excessivaments embolcallats.

Escoltin per què no legislen per que els prodcutes no pugui estar "excessivaments embolcallats" i així no haurem perdre el temps al super.

La casa per la teulada, com sempre.

Abogadaenbcn ha dit...

Ui jo amb aquesta gent no vull veure ni el bloc, que ja els haure de veure al Tribunal Suprem...

Pero si, val mes aixo que res...

Miki ha dit...

Puji, això realment crec que, que es molt acertat, pero qui ho cambiaria seriem realment la gent, que ho volgues i s'apliques el cuento. Pero com som tontets, haurem de preferir que per llei ens prohibeixin coses, i per llei facin coses poc embolcallades i per llei ens obliguin a pagar les bosses.

Es més fàcil l'altre forma , que ho fessim nosaltres, però com que la gent quant s'ajunta en massa, ens aborreguem, al final sera la segona cosa ( i clar despres ens queixarem que hi ha lleis d'això)

Bueno jo ja fa 9 mesos que porto carro per anar a comprar, sense fer falta que hem facin pagar les bosses. A l'esclat si no te agafes bosses et desconten centims que ho trobo acertat.

Agnès Setrill. ha dit...

El més necessari i el que menys abunda, és el sentit comú! Ara no ens donaran bosses, però deixaran d'embolicar les pomes de tres en tres? amb safata i cel-lofan?...no segueixo que em fa ràbia, jo almenys reutilitzo les bosses del super pel reciclatge del plàstic, per posar les xancles mullades del gimnàs,etc...i les reutilitzo molts cops.

Jordi ha dit...

Tot passa per la conscienciació de la societat i, com tu dius, perquè els emboltoris dels productes siguin el més reduïts possibles. Cal embalar una llauna de tonyina amb la capsa de cartró i la llauna??? És un exemple, només...

Sergi ha dit...

Trobo encertada la idea, tota feina és poca per conscienciar la gent. L'anunci és lamentable, com els de reciclar. En certa manera estic d'acord amb la Tarambana amb que calen accions més dràstiques, però tampoc crec que s'hagi d'avergonyir públicament a la gent que no pot seguir totes les recomanacions. Per exemple, jo he de pujar cinc pisos amb la compra, i portar carro em resulta impossible. Les bosses de plàstic em són més còmodes, però després els trobo ús, ja que les utilitzo per reciclar., o per embolcallar la fiambrera. Sóc un delinqüent?

Puji ha dit...

Uf! Quantes coses. A veure:

L'anunci és cutre de collons i el bloc encara més, cal una nova Llei d'envasos i embalatges que prohibeixi segons quines coses, cal que a nosaltres se'ns prohibeixin segons quines coses (ho sento Miki, però així en general, som bastant tontets) i calen moltes altres coses, però estic MOLT content, perquè fa més de deu anys que em dedico a temes de medi ambient i és el primer cop que sento una administració dir en veu alta que hem de REDUIR, que ja començava a estar del puto reciclatge (que és inutil sense reducció i reutilització) fins els ous.

Petonassos a tots i totes.

Xexu, per al·lusions directes: Visc en un quart sense ascensor i tampoc puc utilitzar carro. Hi ha unes bosses reutilitzables i més grans que les de plàstic, que són infinitament més còmodes. Només t'has de recordar de portar-les al damunt quan vas a comprar.

Toy folloso ha dit...

Puji, vaig parlar de reciclatge fa uns mesos; si em permets...