http://instagram.com/14_puji YouTube

13 de maig del 2008

Hi ha dies que el món fa fàstic


Aquest matí, veient les notícies, només em ve al cap una pregunta: com hi pot haver gent tan mesquina? Si estàs governant un país amb mà de ferro, restringint les llibertats i els drets humans bàsics, ja ets un cabronàs, però no és cap novetat, no ets l'únic. El món és farcit de malparits com tu. Però si la gent que tens sota el peu, passa per una situació d'emergència excepcional, els cadàvers s'amunteguen pels carrers, i tothom se t'està morint de gana i de malalties infeccioses, no és moment de rebutjar l'ajut que t'envien des de fora, ni d'esgrimir fals orgull, ni d'intentar tapar als ulls del món les barbaritats que fa anys que comets. És moment de lligar-se la manta al cap i fer mans i mànigues pel teu poble. Si l'has trepitjat i exprimit quan tot anava bé (per a tu, és clar), i ara que van mal dades, tu no vols (o no saps) moure un dit, deixa, almenys, que vinguin socors des de fora.



Suposo que es deu fer difícil quan qui t'envia l'ajuda és un cínic que va donant lliçons de moral i al mateix temps provoca situacions com la teva o pitjors al llarg i ample del món, però, si us plau, per un cop, deixa de ser una persona que fa fàstic i deixa que la teva gent visqui. I vigila, perquè les malalties que s'estan escampant com la pólvora pel teu malmès país, no hi entenen de rics i pobres, ni de qui mana i qui obeeix, i demà pots estar agonitzant en un llit d'un hospital saturat i mal equipat per culpa de la teva pròpia crueltat.

Foto: Reuters

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Quina ràbia foten gentussa com aquesta. Només queda el consol de creure que més tard o més d'hora trobaran el que mereixen.

Unknown ha dit...

lamentable

Clint ha dit...

hi ha dies que et dones conta que el món fa fàstic, deu ser pura supervivència els dies que ho passem per alt!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Tranquil que si qualsevol mandamàs d'aquests té una malalatia que no poden atendre convenientment a la seva sanitat pública no trigaràn ni una hora en agafar un avió i portar-lo a la millor clínica privada del mòn mentre la resta de la seva gent es mor d'una bactèria de quirófan.

Ara que hi penso, això també passa al nostre pais, no??? Tots els polítics fan fàstic.

Abogadaenbcn ha dit...

Molt indignant. No tinc paraules.

Mikel ha dit...

no se perque cony no fan una invasió internacional com a Irak... a no , que aqui no hi ha petroli... QUINA VERGONYA de mon!!!

Dani Gadea ha dit...

no hi ha interessos economics, ningú mou un dit. Quina sort que tenim... i quina merda de món que vivim.

zel ha dit...

Ja tens tota la raó, ja, un cúmul de despròposits és tot plegat, una colla de miserables enviant ajut a una altra colla de miserables mentre els pobres, com sempre, les passen putes...i a les ciutats, tothom tan tranquil, vas veure? Si és que no hi ha perdó!

Jo Mateixa ha dit...

Es una situació abominalble i dificlment entenible, però es que clar...es un pais de gent pobre, que no tenen res, que viuen a la misèria, es normal que aquestes coses passin, això ho sentit avui al metro, fills de puta!!!!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

és lamentable la colla de desgovernants que hi ha en alguns països. I l'ONU no fa res de res, i si no hi ha interessos, els totpoderosos EEUU tampoc.
Però em pregunto: i jo, faig alguna cosa, jo?