http://instagram.com/14_puji YouTube

8 d’abril del 2008

Millor estar calladets


Quan la gent es fa gran és procliu a que se li en vagi una mica l'olla, i a prendre postures extremes que mai havien defensat amb tanta energia. És el que li ha passat a Charlton Heston, que va morir el passat diumenge.


Heston va ser l'actor preferit de les produccions faraòniques de Hollywood als anys seixanta. El vam veure com a Moisès, separant les aigües del Mar Roig, a Ben-Hur, espetegant el fuet damunt la quàdriga, de Cid Campeador a la platja de Penyíscola, o fins i tot d'apassionat amant d'una mona en un planeta estrany, i tot això entre 120 pel·lícules més. En la seva vida fora de les pantalles va destacar la seva marxa amb Luther King en favor dels drets dels negres.

Quan ha mort, les cròniques que relaten aquesta formidable carrera professional queden invariablement tenyides per la inexplicable dèria de defensar a mort les armes que va tenir en els darrers anys de la seva vida. La imatge que il·lustra aquest post o frases com "Només m'arrencaran el rifle de les meves mans fredes i mortes" fan que Heston no sigui Moisés, ni Ben-Hur, ni el Cid ni el conqueridor del planeta dels simis, sinó el pàjaru sonat aquell de les escopetes.

És per això que, siguem famosos o no, quan arribem a certa edat, val més que aprenguem a estar calladets.

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Quan la gent es fa gran se li va la pinça, però deu ser difícil de controlar.

Déjà vie ha dit...

potser ho va pensar sempre.

Clint ha dit...

Ostres jo estic amb la Déjà, no crec pas que fos una cosa de l'edat. Potser les seves idees van ser utilitzades per els mitjans quan ell era gran, però segur que sempre havia pensat igual...son fills del far-west!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Deixant de banda la seva ideologia va ser el millor dels actors dolents(per que era força dolent) de la época daurada de Hollywood.

No se si m'ha sortit una frase a favor o en contra.

Dani Gadea ha dit...

fan més por els que se'ls hi va la pinça sense ser avis.
Ben Hur és extraordinària... i no crec que fos dolent. No era un geni, però era força bo.

Puji ha dit...

Vale, nens, però si ho penses calla i no facis el paperina. Si no fos per això, ara estariem parlant de que bo va ser a Ben Hur (o no).

Zincpiritione ha dit...

Jo és dir Charlton Heston i venir-me al cap la Carbonell, ves tu, quins referents...

Anònim ha dit...

No sé de quan li venia la seva afició a les armes però va quedar ben retratat al film de Michael Moore, Bowling for Columbine. De fet, Heston va ser el president de l'associació americana del rifle fins que al 2003 va plegar perquè tenia Alzeimer. Suposo que la malaltia no va ajudar massa en les seves últimes aparicions públiques a favor de les armes!

Gerard Agudo ha dit...

El típi "xoxeja" no?

Ferran Porta ha dit...

Però perquè hauria de callar, pobre home, si milions d'americans li reien les gràcies? I bé, vaja, a dia d'avui la N.R.A. continua sent un lobby super potent.
Mal que ens pesi.

Charlie ha dit...

Esperem que el nostre expresident prengui nota, perquè si ja la liava amb el cap clar...