http://instagram.com/14_puji YouTube

17 d’abril del 2008

Amb el cagarret al cul


De fa una temporada, els poders fàctics han tornat a començar una partida que tenien perduda. Després de Txernòbil ja s'havien donat per vençuts amb l'energia nuclear, però han tornat a revifar. Ens volen vendre que la tecnologia ha millorat molt, que coses com les que havien passat no podrien tornar a passar i fins i tot ens la volen colar com una energia RENOVABLE I NETA! Neta? I un ou! Els residus d'una d'aquestes centrals tenen una vida mitjana de 15.000 anys. Això vol dir que d'aquí 15.000 anys hauran reduït la seva activitat radioactiva a la meitat, però no deixaran de ser perillosos fins al cap de ben bé 50.000 anys. Que d'aquí 50.000 anys estarem tots calbs? Amb tota seguretat, però els nostres descendents (si és que en queda algun) segurament es recontracagaran en nosaltres mil vegades.


Mentrestant, ens informen ARA que FA CINC MESOS hi va haver una fuita radioactiva a Ascó, i que no era res, però resulta que si que era, i que hauran de fer proves als veïns d'aquesta, fins fa uns anys bonica, població del Camp de Tarragona. És aquest el futur que volem? Viure amb el cagarret al cul de què passarà a aquestes hipermodernes centrals on diuen que no pot passar res? Ja em perdonareu, però a mi no em dóna la gana.




Els eslògans hippies dels seixanta i setanta estan una mica arnats i alguns fan hasta una mica de vergonyeta, però aquest seguirà sent vàlid pels segles dels segles, i jo el torno a col·locar. És més, el col·loco a la barra lateral. La cullerada és un blog antinuclear.



Ei! Ei! Puji! I les alternatives quines són? Ja les vaig explicar aquí.

9 comentaris:

Dani R. ha dit...

Generació al costat mateix del consum. Com apunt de partida es magnífic. Però amb quins diners ens posem tots plaques solars al sostre de casa?

Dur-me aigua de l'Ebre o electricitat de Vandellos a casa és un negoci pel Kapital i autogenerar la meva pròpia electricitat i reutilitzar aigues grises és només un negoci per mi.

Per liquidar les nuclears primer hem de liquidar les grans distribuidores... no creus?

Ferran Porta ha dit...

No puc estar més d'acord, el missatge és clar: no és una energia neta, no és una energia segura i hi ha alternatives.
Tancament de les centrals nuclears, JA!

PS: Amb la vènia, he penjat l'eslògan al Chronicles.

Carquinyol ha dit...

Company, és que no veus el seu punt de vista: l'energia nuclear és neta,... perquè la casa la tenen lluny de la central i els residus encara més lluny.

;)

Clint ha dit...

Estic amb tu i amb els eslògans dels 70!

fora els sostenidors!!!!!

Però mira que ets hippi! jajaja tot i que deixar entrar nens sabent que hi ha hagut la fuita és de kpullos!

Tot i així, sembla que els francesos i els anglesos volen tornar a posar-la de moda, l'energia nuclear, o sigui que no veig jo molt futur a això de les renovables...com a mínim de moment!

Unknown ha dit...

Doncs jo discrepo perquè és molt difícil produir energia en el lloc on vius. Difícil perquè ningú vol trastos prop de casa seva i perquè la inversió que s'ha de fer és caríssima i els costos els hauríem d'assumir els consumidors.

Digue'm insolidari o com li vulguis dir, però a mi no m'importa massa com estarà la Terra d'aquí a 5.000 anys. De fet, no m'importa ni com estarà d'aquí 100.

Asimetrich ha dit...

Estic d'acord amb que no és una energia neta. Però no veig factible ho de la energia al costat de casa. Pot ser per una llar és possible, però que hi ha de les industries? i les infraestructures que és el que més energia demanda?.

Per exemple, ara amb el pitote de l'aigua sembla que s'hagin de posar en marxa tot un seguit d'infraestructures com interconnexió de xarxes, desaladores o reutilització de l'aigua depurada. Tot això tindrà un cost energètic enorme només per bombejar aigua d'un lloc cap un altre... Com ho aguantem tot això si tenim una xarxa elèctrica a punt de petar?... d'aquí poc el mateix que està passant amb l'aigua passarà amb l'electra. Calen solucions però ara per ara trobo impossible prescindir de les nuclears.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

El que defensa l'energia nuclear és per que sap que pot treure profit de la construcció de centrals nuclears. Aqui està el negoci.

En un pasis on el que sobra és sol i vent quina necessitat tenim d'energia nuclear???

Ah, i per si algú no ho sap el urani és encara més escàs que el petroli. Menuda merda d'alternativa!!!

Nuclears, no gràcies!

Puji ha dit...

Dani, has donat en el clau.

Ferran, oitant!

Carquinyol, i els pot donar moooooolts diners.

Clint, les renovables tenen un futur que t'hi cagues, però no les desenvoluparan fins que s'acabi el petroli.

Oscar, els costos són cars, però i el que deixariem de pagar a productors, transportadors i distribuidors cada mes del món, què?

Asimetrich, benvingut a la cullerada. Les indústries a Catalunya tenen unes naus industrials amb milers de metres quadrats de sostre amb hores de sol desaprofitades. Pel que fa a infrastructures, les depuradores s'alimenten soles, perquè generen gas metà, i les dessaladores, si estan ben dissenyades tenen un consum que no em treu la son.

Cetina, equiliquà!

Anònim ha dit...

Que la gent que tingui fills pugui estar a favor de les nuclears, hem costa de creure però tots aquest que aposten per una energia nuclear, que m'ho contin si passes un altre chernobil. Que almenys ja que hem morire com ells o com els meus fills, si en tingues, hem guardaré el gust de fer un bon tall de manigues!!