http://instagram.com/14_puji YouTube

12 de gener del 2007

Todos los ahorcados...


Ara que ja han passat uns dies, ho hem començat a pair i hi hem reflexionat, vull parlar-ne una mica.

Aquests dies hem fet un retorn a l'edat mitjana, amb una execució pública a la plaça del poble, que en els nostres dies és internet, i sembla que el principal debat sigui aquest. Calia ensenyar aquestes imatges? Per què als humans ens agrada veure aquestes imatges? És ètic ensenyar aquestes imatges? Jo ho tinc clar. Ens agrada perquè en el fons som uns animals amb instint de sang, amb la diferència que podem raonar i decidir que no és necessari i que no és ètic. Aquesta discussió, que em sembla bé, ha desplaçat la principal qüestió. Calia aplicar la pena de mort a Saddam? És ètic aplicar la pena de mort a Saddam? També ho tinc clar. La pena de mort és un acte vil, premeditat i amb traïdoria. Tant o més que els actes que vol castigar. És posar-se al nivell dels lladres, els assassins i els genocides, és convertir-se en lladre, assassí i genocida. I total per res, perquè a ningú fa sentir més tranquil, ni alliberat, perquè suposa un pes en la consciència. I qui no senti un pes en la consciència és un lladre, un assassí i un genocida.

Un altre debat estèril ha estat la forma d'execució. La forca és digna? Com que si és digna? Matar algú és indigne, i és igual si es fa a la forca, a la cadira elèctrica amb una injecció indolora o darrera una cantonada. Matar algú és matar algú i prou.

Qui ha quedat tranquil i alliberat és George W. Bush, que ha acabat la feina que va començar el seu papà. S'ha carregat l'enemic de la família, i ha arrossegat darrera 600.000 civils iraquians i 3.000 soldadets americans. I encara n'hi vol enviar més de soldadets, perquè ell no sent cap pes en la consciència, perquè ell és un lladre, un assassí i un genocida. Però no cal que pateixi, perquè nosaltres, que som persones humanes normals i amb el cap al seu lloc, no demanarem que li arrenquin la vida penjat d'una forca en la plaça pública del món.

El títol del post d'avui, que acaba amb uns punts suspensius és part del títol d'una bonica cançó de Siniestro Total i que és una realitat fisiològica. Si algú no sap com continua, que ho busqui al google. Desprès de veure l'execució, de veure fotos del cadàver amb el coll girat i amb la llengua fora, és l'únic que ens falta per veure.

15 comentaris:

Dani R. ha dit...

amen

Charlie ha dit...

i jo? que sóc un lladre, assassí i genocida per penjar el vídeo al meu bloc?

Anònim ha dit...

Feia dies que esperava que postejessis sobre el tema i realment per enèssima vegada l'has clavada ... es fortissim i això passa al segle que estem... molt fort molt !!! Passis un bon cap de setmana !!!

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa clara, després d'això el món no és millor, pertant no arregla res! i això no treu que el tiu fos un cabronàs...però evidentment no és l'únic.

Txell ha dit...

Chapeau Puji! A la llarga haurem de fer fogueres a les places i cremar a tots els dolents, a totes le bruixes, a tots els lladres, a totes les meuques i a tots els capellans. Amen!

David ha dit...

És sorprenent com ens indignem davant d'un atemptat a la vida com ha estat aquest... I com ja no ho fem davant de la realitat diaria de fets que ja no són notícia...
Com diu en Puji "matar algú és indigne, i és igual si es fa a la forca, a la cadira elèctrica amb una injecció indolora o darrera una cantonada" (i deixeu-me que hi afegeixi) "o deixant morir de gana, deixant morir d'enfermetats que en els països del Nord estan superadíssimes, o, senzillament, deixant en l'oblit".

Us ho ben juro, a mi em fan més mals aquestes morts que no pas la d'en Saddam. Potser és que la forca és més mediàtica...

Oriol ha dit...

tinc pendent acabar de veure el video que va penjar el charlie.
A banda de si el món és millor, tampoc crec que el fet d'executar a ningú i emetre les imatges provoqui que ningú disposat a fer un genocidi se'l replantegi.

Mikel ha dit...

amb actes aixi es crean martirs i amb aquesta clase de gent es el pitjor que pots fer.

Itf ha dit...

Doncs encara que no t'ho creguis, jo no he vist cap d'aquests videos. Sempre que els posaven a la tele, canviava de canal, i per internet als blogs que enllaçaven amb YouTube no vaig apretar el play i llestos.

Estic d'acord en tot amb tu. La pena de mort no és justificable de cap manera. L'altre dia una carta al director a la Vanguardia feia una reflexió que vaig trobar molt curiosa i acertada "Matar un assassí és com menjar-se un caníbal", no té cap tipus de sentit.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Jo tampoc he vist cap imatge, però seria maco veure els efectes fisiològics de la penjada...

Candela ha dit...

D'acord en tot.

boncapde!

Puji ha dit...

Xarli, tot depèn de la teva consciència.

Bon cap de setmana a tothom!

El veí de dalt ha dit...

Hem vist aquesta salvatjada, n'hem vistes de moltes altres i en seguirem veient; no en dubtis. Els humans duem la violència congènita. però per ser humans, som capaços de pensr, dialogar i arribar a acords. Però pensa que parlo d'humans: és evident que en Bush i els seus acòlits (alguns molt popers a nosaltres) són més a prop de l'Homo Neardentalis que del segle XXI

Dani Gadea ha dit...

El món està pitjor que abans de que el penjéssin. Ja em vaig posicionar al meu bloc absolutament en contra de la pena de mort.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

A Sadam se l'han pelat perque no pugui explicar las seves relacions amb els USA quan era un aliat contra Iran.
El mateix que han fet avui amb dos col.laboradors més de Sadam. Es la llei del silenci del govern mafiós de Bush, Chenay, Rice, i companyia.