http://instagram.com/14_puji YouTube

6 d’octubre del 2006

Vine al mercat, reina!

S'acosten les eleccions, i els candidats ja s'han posat el davantal i han començat el seu particular mercat de Calaf. Mira reina! Que el tinc fresquet! Per un vot et rebaixaré els impostos si el teu nen es treu el ferst sertifiqueit! I l'altre que diu, no te l'escoltis aquest, maca! que jo et pagaré un audífon per la teva mare! Ui audífon, audífon, res! Que quan la nena se't casi li pagaré la meitat del lloguer del pis! Però què diu aquest, que no ho veus que això no pot ser! Jo et pagaré els llibres del cole del teu fill...sí, ja sé que això ja t'ho va dir el que tenia abans la meva parada i no ho va fer, però jo sí que te'ls pagaré...

Però què es pensen? Que som gilipolles o què? Com que per sort Catalunya no és com la resta de comunitats autònomes i tenim més de dos partits al Parlament, ningú tindrà majoria absoluta, quan un d'aquests peixeters governi i li reclamem el que va prometre, ens dirà: Sap què passa? Que ara a la parada tinc un soci que no em deixa donar-li tot allò que li vaig dir.

I si no perquè us penseu que aquestes promeses monumentals només les fan els dos partits grans? Els petits són menys mentiders? No. El que passa és que després no ens podrien donar aquesta excusa.

I tot i això, els dos grans s'entesten a voler ser més grans, i a anul·lar els altres. Vinga, visca la polarització! Tots sabem que en el món no tot és blanc o negre, i Catalunya és un dels pocs llocs d'Espanya i potser del món on hi ha cinc partits que es reparteixen el poder, i a la política la pluralitat és equivalent a eficàcia i a solucions efectives per a més persones de la societat.

Així que senyors peixeters, deixin de vendre'ns ofertes que mai podran complir i de voler fer fora els altres peixeters del mercat, que també s'han guanyat la parada dignament.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que això dels polítics de prometre coses que després no compleixin passa aquí, a Roma i a Sebastopol. Suposo que deu ser una característica inherent al càrrec.

El que és vergonyós és que s'entri en aquesta espiral de "jo et dono més", "no, jo més", etc.

Anònim ha dit...

Primer: molt bo el link de gilipolles.
Segon: sort que n'hi ha que van a cal notari.
Tercer: Veus pq vaig al Mercadona?

Anònim ha dit...

I a més totes les parades compren al mateix MercaBarna. Un et baixa el lluç i et puja les taronges i l'altre et puja el llom però et regala les patates.
Es possible que quan la nostre generació siguem 40-50 antons les coses funcionaran millor, crec que no!!
Nuri estic amb tú, clavat lo del gilipolles Puji.

Unknown ha dit...

Tens tota la raó, Puji. Estem arribant a un nivell de campanya a la presidència d'un equip cutre de primera que vesteix de blanc. Seguint en aquesta línia barriobajil de fer política... acabarem eliminant també el vot per correu?

Mikel ha dit...

Ben vist Puji , jo de fet crec que la diversificació de vot en el fons ens treu força. Si nomes hi hagues un partit nacionalista la cosa canviaria... se que es una simple utupia pero es aixi.

Dani R. ha dit...

En quant al vot per correu, kanu, preguta-ho als del Royal Màdrith que encara no saben si comptar-los o no.

Modgi ha dit...

Jo em comprometo des d'aquesta plataforma cullerística a votar al Sr.Boadella i em promet que no tornarà mai més a fer cap obra de teatre.

Gerard Agudo ha dit...

Com la núria dir-te el tema links m'ha agradat molt je je.

I segon dir-te que el mateix que promet audífons també promet podòlegs gratis. És fantàstic espero que quan sigui més gran pogui tenir accés a totes aquestes preferències.