http://instagram.com/14_puji YouTube

9 d’octubre del 2006

No entenc res

No és que jo sigui un gran entès en estratègia política, que no ho sóc ni de bon tros, però dels darrers moviments estratègics dels socialistes espanyols no estic entenent ni un borrall.

Primer posen Montilla com a candidat a les eleccions catalanes (que l'ha posat el PSOE, per molt que s'omplin la boca d'assemblea del PSC) en un clar intent de perdre les eleccions, ja que si volien un gir espanyolista, tenien candidats molt més competitius.

Després fan Ministre Joan Clos, que la caga només prendre possessió del càrrec, i l'altre dia va fer autèntica pena, pobret, en la seva primera compareixença davant el congrés dels diputats.

I ara que s'havien tret de sobre Bono i Rodríguez Ibarra, els barons més caciquistes i espanyaprofundistes (toma neologisme) del partit, ZP proposa a Bono que sigui candidat a l'alcaldia de MadriT. Unes eleccions que el PSOE tenia, ja d'entrada, bastant peludes, però amb Bono de candidat, impossibles.

No entenc res. Espero que, tot plegat, siguin moviments de peons en la partida d'escacs de la política espanyola, que no entenem ara, però que donaran resultat per obtenir l'escac mat al rei negre al final de la partida. Si no és així, i tots aquests moviments són finalistes, és que ZP no sap per on navega.

Els que em llegiu sovint ja sabeu que ZP i el PSOE no em generen cap mena de simpatia, i tot el que acabo d'explicar me l'hauria de portar fluixa, però en el país polaritzat en què vivim, l'alternativa són una colla de guerrilleros de cristo rey, numeraris de l'opus i falangistes disfressats de demòcrates, així que no em queda més remei que confiar en les habilitats de José Luis Rodríguez Kasparov.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Gran substantiu: espanyaprofundistes. N'hi ha molts, d'aquests.

Jo no crec que Bono d'alcaldable sigui una mala jugada, però semblaria el món al revés. Un "moderat" com Gallardón de candidat del PP, i un "fachilla" com el Bono de candidat del PSOE.

Anònim ha dit...

Puji, tal com ho veig jo, l'estratègia del PSOE no és tan equivocada amb el Montilla.
Capten el vot del cinturó de BCN, continuen captan el vot del PSC, del autèntic socialialista i potser algun vot d'algun espanyol moderat que no s'ateveix a votar el PP.
Perden el vot del votant socialista nacionalista però que el recull Iniciativa que vé a ser el mateix que el PSC.
Segur que no capten el vot de les altres tres provincies que majoritàriament crec que aniran a Ciu i ERC.

Unknown ha dit...

L'Óscar té raó... un duel Bono vs Gallardon seria un xoc de trens com a mínim... sorprenent.
Ara, que enviar al Sr. Ejque a la batalla de Madrid podria respondre simplement a un motiu cruel: us enrecordeu de l'època de les eleccions a Barcelona enteses com a croada on enviar a morir els líders polítics convergents que començaven a fer-li ombra a en Pujol i que per tant ja no servien? ZP vol intentar que Bono s'estampi políticament per 2a vegada? considero que la 1a va ser nomenar el líder d'U2 ministre de Defensa, una autèntica cadira elèctrica (o caramel enverinat, com volgueu) per a algú que havia estat un fort contrincant en la cursa per fer-se amb el liderat del PSOE.

Gerard Agudo ha dit...

Vols dir que no has llegit malament i Bono es presenta pel PP i Gallardón pel PSOE.

Per cert la última proposta del Psoe per MadriT és Borrell.

Suma i sigue.

Puji ha dit...

El que deia...no entenc res!