http://instagram.com/14_puji YouTube

19 de juliol del 2006

L'ètica de la pa$ta


Després de llargues deliberacions, ahir, el Senat dels Estats Units va donar llum verda a la recerca amb cèl·lules mare embrionàries.

L'aplicació d'aquesta recerca en medicina pot significar la fi de malalties com el càncer, la diabetis, el pàrkinson o l'alzheimer, entre moltes d'altres. També és cert que un mal ús d'aquestes tècniques pot portar a aberracions ètiques com ara la clonació d'éssers humans, però un control exhaustiu és un preu barat per la solució al patiment de milions de persones.

Sembla que el món sencer ho hauria de celebrar, però resulta que hi ha qui no ho celebra. L'abanderat d'aquest sector de la humanitat que no ho veu amb bons ulls és George Bush, que, desgraciadament, té el dret a vetar les lleis que aprova el Senat, i sembla que en aquest cas exercirà el dret de vet per primer cop des de que és president.

Els motius que al·lega Mr. Danger són ètics i morals. Jo no m'ho acabo de creure. Els motius reals de Bush són els diners que la indústria farmacèutica va abocar a la campanya dels republicans. I si no penseu-hi. Us imagineu els milions que les farmacèutiques deixarien de guanyar si no existís la diabetis? Si no existís el càncer? Els magnats de l'aspirina li van posar a Bush una morterada per la seva campanya a canvi que aquest no contribuís a l'alleujament del patiment de la humanitat.

Si realment Bush tingués ètica i moral no seguiria castigant la població civil de l'Iraq i l'Afganistan, i no donaria suport a la massacre criminal que els israelians estan portant a terme a Palestina i el Líban.

L'única moral i ètica de Bush, i en general de les institucions estadounidenques, és l'ètica de la pa$ta.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord en certes coses, però discrepo en d'altres.

Estic d'acord en criticar Bush sobre la clonació de cèl·lules mare (http://www.upcnet.es/~ojp/opinions/politica.htm#_Toc89834472) perquè també considero que podria curar moltíssima gent enlloc d'enriquir uns pocs.

Però discrepo en la frase de "massacre criminal que els israelians estan portant a terme a Palestina i el Líban". No hauries de barrejar les coses.

Et convido a que escriguis alguna cosa sobre el conflicte al Líban...

Puji ha dit...

Només és una comparació de com titllen d'immoral una millora del benestar de la humanitat i en canvi recolzen la devastació.
Estic d'acord que el conflicte al pròxim orient s'ha d'analitzar més profundament, però cal documentar-se molt bé per no equivocar-se (potser després de vacances).

Anònim ha dit...

Espero que després de vacances s'hagi calmat tot i ja no calgui escriure sobre el conflicte. Però només és una esperança vaga...

Anònim ha dit...

separo opinions:
Bush , sense comentaris.
A experimentar amb cel.lulas mares pot ser la solució a tots aquests mals però també pot aportar, sense arrivar a extrems de clonació humana, a generar persones fetes a mida amb la qual cosa crec que s'accentuaria encara més la possibilitat que la gent que tingués calés fos rossa, alta, amb bones tetes i cul cullonut, cervell petit.....(sóc un tio), i els que no tinguessin tants calés quedés com fins ara. Perquè el que està clar és que esperar que aquestes solucions entressin pel seguro como que està més complicat encara.....

Puji ha dit...

Oriol, lo de la clonació era un extrem, però les persones a mida també s'hauria de controlar.
El seguro está muy mal, ja t'ho dic jo

Anònim ha dit...

ESTÀ CLAR. ELS XINESOS NOMÉS VOLDRIEN NENS I NO NENES,... ES FARIEN ESPORTISTES AMB BAIXES PULSACIONS DE RITME CARDÍAC...

Anònim ha dit...

Really amazing! Useful information. All the best.
»