http://instagram.com/14_puji YouTube

5 de juny del 2012

Swing Heil!


Ahir, no recordo ben bé com, em va venir al cap una pel·lícula que, d'adolescent, vaig veure fins la sacietat. Swing Kids, que aquí es va traduir com Rebeldes del Swing. 

Una colla de nois i noies desafien l'ultranacionalisme de l'Alemanya nazi tocant, escoltant i ballant una música que arriba de l'altre costat de l'Atlàntic, i que té com a principals estrelles músics jueus. 

Cadascun d'ells s'haurà de debatre entre els seus ideals i les pressions de la societat, entre els seus amics i la imposició familiar, amb escenes dramàtiques que retraten els moments dramàtics que va viure Alemanya. Tot plegat amanit amb actors, ara consagrats, però llavors molt joves i una banda sonora que no et permet deixar els peus quiets a terra. Si podeu, recupereu-la i feu-ne un visionat amb ulls nous. Jo ho penso fer.

4 comentaris:

Alyebard ha dit...

Gran pel·lícula!

Josep ha dit...

Eps, a la biblio hi és?

. ha dit...

Ops! Jo també l'havia vist un fotimer de cops, però diria que encara no era adolescent. Em sembla que n'hi havia una segona part, bastant descafeinada, en què joves soviètics traficaven amb texans i vinils de rock'n'roll.

stratosergio ha dit...

Oh, una pel·lícula boníssima amb una genial banda sonora. I una bona interpretació de Wilson i Batman.