http://instagram.com/14_puji YouTube

4 de maig del 2012

Torna, torna, Serrallonga


Fa una pila d'anys, quan tot just començàvem a afaitar-nos, el meu amic Dani em va fer conèixer aquesta cançó. Des de llavors, sempre he pensat que era una cançó de lluita desaprofitada.

Èpica, mitologia, història i geografia catalanes i denúncia de l'espoli concentrades en dues estrofes i una tornada. Una tornada que torna i torna i torna a tornar, una lletania que demana que en Serrallonga ens retorni l'orgull popular i la set de justícia.

En els temps de saqueig econòmic, social, moral i nacional que estem vivint, ja va sent hora de recuperar aquest clàssic i portar-lo per fi als carrers i les places. I per començar, el podríem alliberar demà mateix, a les sis de la tarda a la Plaça Sant Jaume. Jo, enmig de la multitud penso provar-ho. Alguna veu més s'apunta a invocar amb mi el trabuc d'en Serrallonga per a que deixin de cremar-nos alzines, d'arrencar-nos pedres i de robar-nos terra?

#5maig6tardaSantJaumePlena



  

5 comentaris:

El porquet ha dit...

Una cançó de pell de gallina.
La Plaça Sant Jaume ha d'estar a rebentar!

Dani R. ha dit...

Sens dubte una tema per cantar amb un auditori/plaça ple:

http://www.youtube.com/watch?v=SPvWuPpE6go&feature=youtu.be&t=2m45s

Joan ha dit...

Ostres, seria tot un què la plaça sencera cantant! L'alzina ja ens l'han cremat, i ens estan arrencant les pedres. No podem deixar que també ens robin la terra.

DooMMasteR ha dit...

Allà hi seré, company!

Josep ha dit...

Ens calien mites.