http://instagram.com/14_puji YouTube

26 d’abril del 2012

South Africa


Quan fa uns dies vaig parlar de l'aventura reial a l'Àfrica, vaig recordar que després del meu viatge a Sud-Àfrica, no vaig penjar-ne unes quantes fotos com és habitual, i com que mai és tard per segons quines coses, avui m'he decidit a posar-les. 

Sud-Àfrica és un país de desenvolupament emergent. Tot i que les ferides de l'apartheid es van tancant i es pot veure població blanca i negra compartint espais a tot arreu, hi ha una excepció: el lloc on viuen. La majoria de població blanca viu en barris benestants i la majoria de població negra viu en townships, barriades de barraques aïllades del món exterior. Per sort comença a haver-hi excepcions, però la normalitat trigarà molt a arribar-hi.

El gran valor de Sud-Àfrica són els seus espais naturals protegits. En un inici eren reserves de caça, però posteriorment es va optar per un model més sostenible i conservacionista, en què es protegien els  grans animals emblemàtics, i de retruc, tot el seu extens hàbitat i les espècies animals i vegetals que el comparteixen.

S'hi poden trobar paisatges de muntanya, planes àrides, aiguamolls i costa escarpada, però el paisatge característic de Sud-Àfrica és el propi dels grans mamífers: grans extensions seques d'arbustos espinosos i acàcies isolades, entre les quals passegen els "Big Five": lleons, búfals, lleopards, elefants i rinoceronts, sense oblidar els guepards, els nyús, les zebres, les girafes, gran varietat d'antílops i ocells de tot tipus, inclosos els pingüins del Cap de Bona Esperança.

Us convido a fer un passeig per l'Àfrica meridional. Espero que el gaudiu.

5 comentaris:

El porquet ha dit...

Osti nano! Quin tros de viatge! Potser te'n demano referències.

Unes fotos precioses!

Aitor ha dit...

però un moment....aquestes fotos dels animalons les has fet tu? Són espectaculars! Felicitats!

Anònim ha dit...

UY SI ERA SAFARI FOTOGRÀFIC, NO T'HI DEVIES TROBAR PAS EL REI...

Gerard Agudo ha dit...

Com m'han agradat les fotos, la millor les 4 cebres juntes com posant per la foto, posao-robao ja ja ja

Josep ha dit...

Quan compares la superfície d'un parc natural a Catalunya, amb un de Sud-Àfrica, se't cauen els collons a terra.