http://instagram.com/14_puji YouTube

18 d’abril del 2012

Cops de puny


La nacionalització d'YPF per part de l'Argentina és plena de dubtes. Seran efectius els objectius fixats? Quines conseqüències tindrà? És legítima?

Ni idea. No sé si el Govern Argentí aconseguirà el que vol, no sé a què portarà, i intueixo que és il·legal, il·legítima i deu trencar un munt de lleis, acords internacionals i regles del joc.

Però què voleu que us digui... Els dies turbulents que estem vivint exigeixen cops de puny sobre la taula i canvis de paradigma. De fet, agrairia que els nostres dirigents fossin capaços de donar cops de puny sobre la taula davant de grans corporacions, mercats i agències de qualificació. Però no tenen pebrots per fer-ho. Els únics cops de puny que s'atreveixen a donar són als morros dels treballadors, les classes mitjanes i baixes i les PIME's un dia rere l'altre.

Així que per mi, tot i els dubtes que em genera, bravo, Cristina.

5 comentaris:

Dani R. ha dit...

El problema és que la privatització en el seu moment ja devia ser un frau pel poble argentí i aquesta nacionalització ho tornarà a ser per que em temo que l'objectiu final tornarà a ser privatitzar-la d'aquí uns anys a un nou postor.

La constitució argentita (i la espanyola!) contemplen el mecanisme de l'expropiació forçosa. El que caldria veure és quins són els motius reals d'aquesta maniobra.

Dani R. ha dit...

El que us deia. Lamentable.

http://salaimartin.com/randomthoughts/item/288-no-llores-por-m%C3%AD-argentina-llora-por-t%C3%AD.html

stratosergio ha dit...

Potser molts dels que s'indignen amb aquesta expropiació d'una empresa estrangera farien el mateix si fossin a l'altre banda. Jo tampoc no sé si és legal o no, però de vegades hi ha "veritats" que depenen del vidre amb què es mirin...

Bb ha dit...

ahir al programa Divendres participaven 2 economistes (Arcadi Oliveres i Miren Etxezarreta) que ens intentaven fer entendre que hi ha altres maneres de gestionar la crisi. Quan van tocar el tema YPF Repsol van dir "i què? és una companyia privada i qui no és accionista no ha d'afectar-li la nacionalització". Segur que hi ha moltes explicacions i raons econòmiques i d'estat que a mi se m'escapen, però si que és cert que em vaig quedar la mar de panxa quan ho van exposar al programa. Hem rebut beneficis personals de Repsol? Ha baixat el preu dels carburants? En el meu cas les respostes són que no.

Maurici ha dit...

El més curiós de tot és haver descobert una nova nacionalitat: la repsoliana.

Amb aquesta maniobra, Fernández de Kirchner despista la parròquia d'allà durant un temps i el Rajoy ho aprofita per... despistar la parròquia d'aquí!

Mentrestant, argentins i espanyols seguim pagant la benzina a preu d'or. Que es deixin de petrolis i s'aposti d'una vegada per les renovables!

Un blog interessant, el teu, l'aniré seguint.

A reveure!