De fa un temps està "de moda" prendre gintònics. I de fa encara més temps que és la meva beguda quan surto, o quan estic relaxat a casa. És un combinat molt digestiu, ideal per després d'un àpat copiós, i de sabors intensos i versàtils. L'acompanyament ideal per una vetllada en bona companyia.
Quan me'ls he fet a casa sempre he estat clàssic: ginebra que vaig variant per anar provant, tònica, n'he provat unes quantes i la que més m'agrada és la Fever Tree, i un raig de suc de llimona exprimida i una rodanxa per donar color. Però sabia que hi havia moltes altres combinacions possibles. Així que quan em van proposar fer un tast comentat de gintònics em vaig apuntar de seguida.
Ens van explicar les tècniques per a que sortís millor: refredar la copa, no esbravar massa el gas, i triar condiments que s'adiguin amb la ginebra utilitzada. Així, seguint aquestes pautes vam tastar sis gintònics diferents:
- Seagram's + Schweppes + Ginebrons secs + pebre en gra
- Seagram's + Fever Tree + Rodanxa de taronja + Pell de taronja
- Hendrick's + Schweppes + Rodanxa de cogombre
- Hendrick's + Fever Tree + Rodanxa de llima + Pell de llima
- Bulldog + Schweppes + Pastilles de pega-dolça
- Bulldog + Fever Tree + Pastilles de pega-dolça + Rodanxa d'aranja
Citadelle + Fever Tree + Arrels d'Angèlica + Branca de canyella + Pell de llimona + Rodanxa de llimona
Va estar bé, però amb un gust massa estrany per a mi. Dels que he tastat fins ara, em segueixo quedant amb un classic. La que mès m'ha agradat ha estat:
Mombasa Club + Fever Tree + Suc de llimona expremuda + Rodanxa de llimona
Què? Us animeu a fer proves?
Per cert, el tast el vaig fer aquí
2 comentaris:
Com et cuides!
Uf! Citadelle no puc! Tanqeray, i res d'exprémer llimona que es "menja" el gas, pela de llima i tira! :P Cadascú amb les seves manies :)
Això sí, el gintònic sempre, per prescripció facultativa.
Publica un comentari a l'entrada