http://instagram.com/14_puji YouTube

10 de juny del 2011

I mentrestant, el temps va passant


Potser degut a que la comunicació verbal no és un dels meus forts, sempre m'ha agradat molt escriure. Posar les idees per escrit fa que les ordenis, les estructuris, les maduris i les exposis més clarament. Per això, quan l'any 2004, l'Oscar em va demanar que li enviés escrits d'opinió o del que fos, que els penjaria en una mena de pàgina web, ho vaig fer encantat. Sobretot perquè, just llavors acabava de produir-se l'atemptat de Madrid, els enganys del PP i el gir electoral de ZP, i tots teníem moltes ganes de dir-hi la nostra.

Vam anar publicant-hi uns quants escrits, fins que al cap d'un temps, a finals de 2005, l'Oscar em va anunciar, tot solemne: "al final m'he decidit. Obriré un blog". Era el primer cop que sentia aquella paraula. Me'n va fer cinc cèntims, i jo, entussiasmat, i pensant que seria una cosa complicada i rocambolesca, de seguida em vaig llençar a dir-li que si volia seguíem igual, que jo li seguia enviant escrits i que ell els publiqués. La resposta va ser estranya. Va dir que sí, però segur que devia pensar: "doncs obre'n un tu, carallot".

Malgrat tot em va deixar publicar-hi dos o tres textos, i seguint-lo vaig començar a veure que ell no era l'únic. Hi havia milers, milions de blogs. Alguns interessants, altres no tant. Remenant vaig anar trobant antics amics que també tenien el seu petit espai a la xarxa. Em vaig quedar fascinat de la capacitat d'expressar-se que tenien aquestes persones de les que jo no coneixia aquesta vessant. I vaig endinsar-me en universos creatius de gent que no coneixia i que era, simplement genial. I em vaig llançar. Vaig deixar de donar la vara a l'Oscar i vaig obrir el meu. Des de llavors no hi ha hagut aturador.

Poc a poc hem anat llaurant unes amistats blogueres, amb els amics recuperats i amb els nous, i hem creat una mena de comunitat blocaire no gaire estructurada, no gaire ben definida, però que s'ha mantingut en contacte al llarg del temps, sempre opinant, sempre debatent, sempre dient bajanades i d'altres coses que potser no ho són tant. Primer amb els blogs, després al facebook, i ara amb el twitter, però sempre fidels a aquells blogs que ens van fer començar tot això.

I mentrestant, el temps va passant, i diumenge farà cinc anys de la primera cullerada. Moltes coses han canviat. Nosaltres som diferents, les nostres vides són diferents, les nostres opinions són diferents, el món és diferent. Però deixeu-me fer de Rick a Casablanca i dir que sempre ens quedaran els blogs.




13 comentaris:

Gerard Agudo ha dit...

Es sempre un plaer llegir la Cullerada, i per molts anys més.

nnus ha dit...

Si que feia un poc de vertigen clavar-se en el món dels blogs, abans de la immersió.
De fet, recorde una època en què havia perdut l'esperança de compartir determinades coses, o d'escoltar converses que realment em pogueren aportar el que la meua ment, el meu ego necessitava.
Ací està, ací estava. És una experiència preciosa trobar-se a gent, amb qui d'altra manera mai hauríem interaccionat, al marge dels coneguts i friccions presencials.
M'apunte el 76. A mi també m'agrada llegir-te.

kpitana ha dit...

per molts d'anys...sempre sempre ens quedaran els blogs.
tens rao molts em canviat, jo ja no escric heu vaig deixar, vaig arribar al punt de..no ser que dir.vos, de vegades en fa ganes retornar i quan som davant de la pantalla blanca pens - més tard!!!
besades amb pessics mallorquins rei..un plaer llegir.te

stratosergio ha dit...

Per molts anys!

Abogadaenbcn ha dit...

Per mots anys!!!! Ja tinc al cap la celebració 5.0 (bé, ja m'entens). Ja us la comentaré...

Joana ha dit...

Felicitats per aquests 5 anys de cullerades!

vilapou ha dit...

Cinc anys com aquell que res.... Felicitats!!

Abogadaenbcn ha dit...

Molts #voliadir ;) muaks.

Unknown ha dit...

Cony, vaig tard però... MOLTES FELICITATS!

Per cert, ara que ho dius encara tinc els primers escrits en aquella mena de pàgina cutre pre-blog on penjàvem les coses.

Un dia d'aquests t'ho envio.

silperse www.catalanet.cat ha dit...

Jo també vaig molt tard!!! MOLTES FELICITATS I GRÀCIES PER HAVER FET UN BLOG!!! Ens ha aportat moltes coses i a uns més que d'altres!! Merci!!

Puji ha dit...

Joder tius i ties. Entre tots m'heu fet emocionar. Quins cinc anys més especials m'heu fet passar entre tots.

Dani R. ha dit...

Calla! Que he hagut de revisar les dades i resulta que en un mes em sumo a la la celebració.

Felicitats pioner!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo també vaig ser un dels enganys per l'Oscar. Mai li agraïré prou!

Per molts anys, nano!