http://instagram.com/14_puji YouTube

23 de juny del 2011

Alternativa Burundi

Quan només ens faltaven uns vuit mesos per rebre l'assignació d'un infant, es van celebrar el·leccions a Costa d'Ivori, de les quals en van sortir dos guanyadors que van formar governs paral·lels. Mentre ells dos s'anaven discutint, el país, l'administració i la comissió d'assignació d'infants restaven aturats sense previsió de reestabliment.

Havíem de buscar una alternativa. La majoria de països amb acord per fer adopcions a Espanya pronostiquen un temps d'espera de tres a quatre anys, que sumats als dos que ja portàvem feien una xifra poc suportable. Llavors vam sentir a parlar de Burundi. L'única ECAI (Entitat Col·laboradora per a l'Adopció Internacional) amb autorització a Espanya per fer adopcions a Burundi és ADDIS Galicia, situada a Vigo i sota el règim de la Xunta de Galicia. Encara no han completat cap adopció, però estimen que el temps d'espera sigui d'un any i mig. Vist que la resta de països se'n van a tres o quatre anys, i que aquest parla d'un i mig, vam pensar que si no sortia bé, ens tocaria esperar tres o quatre anys igualment i que valia la pena fer l'aposta, sobretot perquè l'expedient a Costa d'Ivori segueix sobre la taula, i se suposa que aquella gent algun dia es posaran en marxa.

Així que vam demanar permís a l'ICAA (Institut Català per a l'Acolliment i l'Adopció) per obrir un segon expedient, i vam demanar permís a la Xunta de Galícia per obrir un expedient a una comunitat autònoma que no és la nostra i que no permet obrir dos expedients a l'hora. Després de moltes converses i paperassa entre les dues institucions i nosaltres vam aconseguir l'autorització de totes les bandes.

Burundi demana papers raríssims, legalitzats un munt de vegades, signatura sobre signatura, i que costen moltes hores, moltes cues i molta paciència d'aconseguir. Però ja ho tenim tot, i aprofitant que Sant Joan no és festa a Galícia i aquí sí, demà agafem tot el paperam i ens n'anem a Vigo a signar el contracte, i ara ens toca... a que no sabeu què? Sí. Esperar.

14 comentaris:

Charlie ha dit...

Que no sea nada! #catalanades

Sort!

Txisky ha dit...

Collons, fins a Galícia?. Espero que tot surti bé!.

Txell Salip ha dit...

Paciencia amic, paciencia, segur que tot surt bé.

Una abraçada ben gran i bon viatge!!!!

Dani R. ha dit...

Mare meva... tindreu un munt d'històries per explicar-li a aquest infant!

kpitana ha dit...

Paciència tot surtirà bé....i com diuen avui per Ciutadella Xalau molt!! Galícia es un paradís verd on es menja mooooolt be. besadetes amb pessics.

Alyebard ha dit...

Paciència que el resultat final val la pena!

Unknown ha dit...

Un cop més, ànims!

Cada cop queda menys.

Gerard Agudo ha dit...

Sort!

pluja ha dit...

Em sembla una gran opció! Si tampoc podeu fer res en un plaç de 3 o 4 anys, perquè no provar si per aquesta via podeu anar més de pressa? És un acte molt generós el d'adoptar i em fa molta ràbia veure la quantitat de trabes que posen per poder-ho dur a terme. Sort i ànims Puji!!

Abogadaenbcn ha dit...

Endavaaaant! :)

No deixis de informar-nos! saps que volem estar absolutament al tanto de com va tot el procés! ja queda menys!!!!!!

El veí de dalt ha dit...

Caram! No sabia que estàveu en aquest embolic! Sort i molts ànims! L'espera s'ho mereix!

miki ha dit...

Puji, sol et conec de llegir-te, però sincerament i sense fals peloteo, espero que us el donin per que crec que seràs bon pare..

stratosergio ha dit...

Que n'és de complicat tot això. Enhorabona per la decissió i la paciència!
ànims!

Puji ha dit...

Moltíssimes gràcies a tothom.

Una abraçada ben forta a tots i totes.