http://instagram.com/14_puji YouTube

7 d’abril del 2011

Enganyat

Darrerament no he fet massa formació i crec que n'hauria de fer més per mantenir-me al dia i no rovellar-me. Fa uns dies, em van passar informació d'una xerrada amb un títol molt cridaner que feia referència a un tema molt d'actualitat entre els que treballem en el medi ambient. La responsabilitat ambiental. Tot i que hi havia partit de Champions i es veia clar que arribaria tard a casa i segur que em perdria algun gol, vaig decidir que era una bona oportunitat de veure per on van els trets en el sector i em vaig apropar al Col·legi d'Enginyers. A veure què explicaven.

Em vaig sentir molt enganyat. La xerrada la donaven els membres d'un despatx d'advocats, i ens van parlar de responsabilitat penal dels enginyers i les empreses, i per a que us en feu una idea, es va parlar més de prostitució (sí, heu llegit bé) que de medi ambient. L'advocat en qüestió va fer una llarga diatriba posant els pèls de punta a tots els enginyers de la sala sobre com podien ser condemnats penalment els enginyers i les seves empreses.

Només es va parlar de medi ambient en el torn de paraules, i tothom que parlava estava més preocupat per salvar el seu cul que per protegir el medi ambient, i entre línies es podia llegir un "aquests putos ecologistes ens estan donant pel sac". A l'entrar a la xerrada em vaig fixar en un personatge que cridava l'atenció. Un enginyer amb bigoti dalinià, vestit molt d'esport,  que desentonava molt entre els seus companys de professió. Vaig pensar que era un cantamanyanes que no devia tenir idea de res. Doncs bé, en el torn de paraules va ser l'únic capaç de parlar amb coherència i va mostrar certa preocupació per l'afectació ambiental de les activitats de l'enginyeria. Les paraules d'aquell senyor estrafolari van ser l'únic que va valer la pena de l'hora i mitja de la sessió.

Un cop acabada la martingala, vaig córrer cap al pàrquing on tenia el cotxe. Ja eren tres quarts de nou. En entrar al cotxe i engegar-lo, la ràdio es va posar en marxa, just a temps per sentir el Pou cantant el gol d'Iniesta. Em vaig cagar en la puta mare que ho va parir tot i carregat de mala llet per haver perdut el meu temps d'aquella manera, vaig enfilar rapidet cap a casa, no fos que també em perdés el segon.

6 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

Això demostra que, per desgràcia, la sensibilitat ambiental és més qüestió de pal que de conscienciació.

També està el marketing ambiental d'algunes companyies que tracten de guanyar-se a aquells que sí estan conscienciats. En fi.

Abogadaenbcn ha dit...

En un marc estrictament jurídic, si parles de "responsabilitat ambiental" jo també hagués entés que es parlava de responsabilitat penal i administrativa per danys ambientals i no d'una altra cosa. Si no hi havia un programa concret del que es parlaria potser era un malentés...

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo el que hagués fet és anar a buscar al paio el bigoti i hauria quedat per xerrar un altra dia que tinguessis menys pressa

El porquet ha dit...

Ehem... aquí un mig enginyer mig ambientòleg demana tímidament la paraula...

Està clar que encara queda molta vella escola entre enginyers no tan grans, però també és cert, perquè jo ho visc, que cada cop s'està prenent més consciència en certs aspectes (abocaments il·legals, compliment de normatives, etc).

L'administració, a més, cada cop està més a sobre dels projectes que es realitzen, en aquest sentit. I és bo, doncs estimula els enginyers i, en general, la gent que treballa en projectes a cercar solucions més adequades en termes ambientals.

No tots som tan diabòlics! (ara, et reconec que encara ronden algunes perles que déu n'hi do)

Gerard Agudo ha dit...

#pujifail, ha tots ens ha passat tranquil.

Puji ha dit...

Xavier, suposo que hi ha de tot, però ahir em vaig trobar amb això.

Abogada, però és que no va parlar EN CAP MOMENT de responsabilitat per danys ambientals. Va parlar d'estafes, d'enriquiments il·lícits, de prostitució al lloc de treball, preò de medi ambient res de res. No costava gens posar uns quants exemples i almenys hauria colat!

Cetina, potser ho hauria d'haver fet. Un paio amb les coses clares.

Porquet, si jo no dic que tots els enginyers siguin així. Només dic el que vaig veure i sentir, i sobretot em queixo que la xerrada no tenia res a veure amb el que anunciava. I ja que parles de l'administració, hi va haver unes quantes rajades en contra.

Gerard, suposo que hi has de passar per aprendre a triar on vas i on no.