http://instagram.com/14_puji YouTube

6 d’abril del 2011

Biblioteca


Arran d'una conversa feisbuquera vaig descobrir que l'Andreu Martín i en Jaume Ribera havien publicat unes quantes novel·les del detectiu Àngel Esquius i jo només en coneixia una. He recuperat la primera que ja havia llegit i he començat la recerca de les següents. Però com que el passat nadal vaig decidir que no compraria més llibres en paper i els senyors de l'editorial Columna no es dignen a publicar les aventures de l'Esquius en digital, l'altre dia vaig fer una visita a la biblioteca del barri, i hi vaig trobar la segona: Joc de claus.

Feia molts anys que no agafava prestada una novel·la de la biblioteca i la sensació ha estat fantàstica. Aquella pressió de no oblidar-se la data límit. Aquell llibre folrat curosament, amb etiquetes amb codis, amb les pàgines més gastades del que seria habitual. Imagino tota la gent que se l'ha endut a casa. Uns que l'han devorat amb passió i rapidesa, d'altres que l'han assaborit amb te de canyella, i encara uns altres que l'han deixat tot el mes de préstec abandonat sobre una taula i l'han retornat sense llegir-lo, ignorant el que es perdien.

Els qui defenseu a ultrança el compartir material a la xarxa, torneu un dia a la biblioteca, la meca i origen de compartir material subjecte a la propietat intel·lectual.

5 comentaris:

Charlie ha dit...

Visca http://sinera.diba.cat !!!

Jesús M. Tibau ha dit...

el que comenten a la majoria de biblioteques és que darrerament el préstec ha crescut molt, suposo que al mateix nivell que baixen les vendes.

Abogadaenbcn ha dit...

Tinc el mateix llibre, amb el mateix "aspecte" folrat, codi de barres, a la taula de casa, aquest i quatre més. Els he renovat 2 vegades, i ja no sé si puc fer-ho més, però em fa pena retornar-los...

Visca les biblioteques de la diba!!!

Jo fa anys vaig treballar a una biblioteca (a la Facultat d'Econòmiques) i va ser el millor treball que he tingut mai. I m'encantava "restaurar" els llibres que els usuaris havien fet malbé per negligència o de tant utilitzar-los....

Abogadaenbcn ha dit...

Per cert, un gran llibre aquest.

El porquet ha dit...

Puji, ja em disculparàs. Massa sovint formo part del tercer bloc...

És que quan hi vaig m'emociono i n'agafo un munt! I és clar, la majoria no tinc temps de llegir-los.