http://instagram.com/14_puji YouTube

25 de gener del 2011

Ja era hora


No tinc ni idea d'economia, no sé si és una bona mesura o una mala mesura per pal·liar la crisi. Només sé que quan he sentit que el Govern Espanyol proposava que les caixes d'estalvis es converteixin en bancs, he pensat: ja era hora.

Ja era hora perquè les caixes d'estalvis ja són bancs. El que era un concepte genial de cooperativitat, de servei als ciutadans més desfavorits, de reinvertir els beneficis a la societat mitjançant obra social, fa ja anys que va morir. Ara mateix, les caixes són bancs igual que els altres, que, en general, donen als seus clients condicions bastant pitjors de les que donen els bancs, i que només es diferencien dels altres perquè es veuen obligades a fer obra social, i a sobre, com que per a elles és una obligació, utilitzen aquesta obra social per fer-se propaganda com a banc treient disminuïts als seus anuncis de la tele.

Així que, per mi, ja poden convertir-se formalment en bancs, que per l'obra social ja hi ha les ONG's.

3 comentaris:

Joan ha dit...

Completament d'acord. Potser som uns profans però avui per avui no hi veig cap diferència d'una cosa a l'altra.

Usurers. Sí, crec que aquest concepte els encaixa a tots.

Unknown ha dit...

No hi veig cap diferencia, a l'igual que tu i que Joan. Simplement veig ganes d'aprofitar-se'n d'una situació que ells han creat i que patim nosaltres...és el que té el sistema; Privatització dels bens i socialització de les pèrdues.

stratosergio ha dit...

Home, les obres socials que fan, tot i que sigui per obligació i com a mitjà propagandístic ja van bé. Només faltaria que el poc que fan ho treguessin.
Pensa que a Mataró durant moooolts anys, l'única biblioteca amb cara i ulls era la d'una caixa.

A mi el que no em sembla bé són tots aquests diners públics que aniran a para a les caixes que " no han fet els deures". Al final sortirà mes a compte fer les coses malament per ser "rescatats" que esforzar-se a fer-ho bé.