http://instagram.com/14_puji YouTube

16 de novembre del 2010

Trencar cadenes


Amagada entre les alarmants notícies financeres internacionals que pronostiquen la fallida de Portugal i Irlanda, he trobat una altra notícia d'aquest àmbit que m'ha cridat l'atenció. La Presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández ha aconseguit renegociar les condicions del seu deute extern. La notícia és que per primer cop en molts anys, algú ho ha fet sense la intermediació del Fons Monetari Internacional ni el Banc Mundial. I ves que la Cristina, sense la intervenció d'aquestes entitats, ha aconseguit dels seus creditors unes condicions molt més favorables per al seu país.

No entenc absolutament res de finances, i encara menys si són internacionals, però en aquest fet intueixo que, el que es considerava imprescindible, potser ha deixat de ser-ho, i que si un país desenvolupat com l'Argentina era trepitjat per aquests dos ens sinistres, no vull ni pensar com són tractats els països més desafavorits.

Així que, sense entendre ben bé per què ni com, envio una felicitació a la senyora Fernández, per tenir la valentia de trencar les cadenes dels sistemes establerts que esclavitzen els més febles.

5 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Un gran aplaudiment per a aquesta dona! Si senyor!

Sembla que es veritat alló de que es pot viure sense els bancs...

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Ves a saber com ho ha aconseguit. Potser sigui pitjor el remei que la malaltia

Sergi ha dit...

És bo de saber. Tinc tanta idea de finances com tu, però amb aquestes coses tan globals i tan necessàries sempre hi ha alguna cosa que fa olor de socarrim.

Josep ha dit...

Has dit que l'Argentina és un país desenvolupat?

Unknown ha dit...

I doncs treus que l'FMI i el Banc Mundial esclavitzen aquests països?