http://instagram.com/14_puji YouTube

8 de juny del 2010

Avui treballo


Avui, dia de vaga de personal al servei de les Administracions Públiques (que jo sóc això, no sóc funcionari, que és molt diferent) servidor ha decidit treballar. Sóc egoista? Sóc insolidari? No, simplement n'estic fins els collons. I aquesta vaga només servirà per a que el nostre sou es vegi encara més encongit, i hi estic en contra per uns quants motius:

  1. No m'agraden les vagues, i menys en els sectors de servei al públic. Ja ho he dit molts cops que cal buscar-hi alternatives.

  2. Això està dat i beneït. Fem el que fem, diem el que diem, no ens tornaran el 5% (això els afortunats) que havíem trigat més de cinc anys a guanyar.

  3. No em dóna la gana de ser objecte dels estira i arronses i balls de xifres que hi haurà avui. El Govern tirarà molt a la baixa dirà que som quatre arreplegats, i els sindicats inflaran els números per guanyar vots i poder, i amb mi, senyors, no s'hi juga.

  4. Fer vaga ara, enlloc de guanyar la simpatia de la ciutadania, farà que encara ens odiïn més i que pensin, encara més, que ens ho tenim merescut, que ens redueixin el sou.

  5. Els sindicats convocants que avui cridaran, es manifestaran i insultaran els que, com jo, triem no exercir el nostre dret, on collons eren quan Zapatero regalava els bitllets que ara ens fan falta als bancs a canvi de res (perquè l'augment de concessió de crèdits ha estat irrisori i les xifres de beneficis de la banca han estat obscenes un any més)?

  6. El conseller Castells, fa unes setmanes, va dir que els treballadors públics havíem de fer un esforç perquè teníem la feina assegurada de per vida. On eren els sindicats convocants que avui cridaran, es manifestaran i insultaran els que, com jo, triem no exercir el nostre dret, per contestar-li que més de la meitat de la plantilla de la Generalitat està en situació temporal, molts en contractes eventuals encadenats ilegalment fingint acumulacions de tasques?

  7. Jo no sóc egoista. És aquesta vaga la que ho és. Des de que es va començar a parlar de crisi, a mitjans 2008, és a dir fa gairebé dos anys, que estem patint retallades. Els pressupostos s'han escarransit, i cal demanar una audiència papal per fer la més mínima acció. Fins ara les retallades afectaven el servei que donàvem al ciutadà, i tothom calladet. Ara que el que retallen és la butxaca tots a cridar. Això no va així, senyors.

Malgrat tot això, fins ahir em vaig estar plantejant si fer vaga o no, perquè la mesura de retallar (i congelar!) el sou als "funcionaris" i congelar-lo als pensionistes és ridícula, mediocre, inútil i penosa, però tots aquests punts en contra, sumats al descompte exagerat de sou i cotitzacions a la Seguretat Social que suposa un dia de vaga, em van fer decidir per estar al peu del canó. Si avui, ciutadans, necessiteu els meus serveis, seré aquí per donar-los

15 comentaris:

Unknown ha dit...

Ets el primer "funcionari" decent que sento darrerament. Si segueixes així, et fotran fora.

Dani R. ha dit...

Si algun dia sóc President de la Generalitat tens el lloc de Conseller d'Administracions Públiques assegurat.

Abogadaenbcn ha dit...

Em sembla molt bé la teva opinió i coincideixo en un 90% però jo també trobo molt respectable exercir el dret de vaga.

D'altra banda, si poden haver alternatives s'haurien de dur a terme perque la qüestió és que trobo que d'alguna manera s'han de poder expressar els treballadors quan els retallan drets. Potser amb una megamanifestació hauria estat suficient?

sànset i utnoa ha dit...

Fins i tot, afegiria que la vaga li va la mar de bé a l'Administració, perquè s'evitarà pagar part del sou de cada persona que avui no vaig a treballar.

*Sànset*

Alyebard ha dit...

Benvingut al club!, penso el mateix i per això jo també treballo avui

Thera ha dit...

Doncs, m'alegro de llegir-te i comparteixo la teva reflexió. Estic sempre d'acord amb el dret de vaga, però ha de tenir un sentit, ha de possibilitar una solució. Per a mi, aquesta vaga d'avui no té sentit, el país no se la pot permetre... Bon dia!

Josep ha dit...

Dempeus i ovació!

Anònim ha dit...

PERFECTA¡¡¡¡PER CERT QUINA QUANTITAT TENEN ASIGNADA ELS SINDICATS EN ELS PRESOPOSTOS?
NO VA SENT HORA DE VIURE DELS AFILIATS I NO DE TOTS?....CARAI SROS.QUE AQUI JA GANA¡¡¡¡¡PROU DE "ALLIBERATS" TOT CRISTO "AL TAJO".
JUGANT AMB BCN.

Anònim ha dit...

Ai si aquest govern tengués unes altres sigles!! Quants com tu ja haguessin omplert els carrers unes quantes vegades!!

Clint ha dit...

Com mola!

Joan ha dit...

Un altre treballador públic que ha estat avui on li tocava. Els motius molt semblants.

Estic disposat a ajustar-me el cinturó, però no m'agrada que m'ho demanin els que no ho fan ni ho han fet quan calia.

Em fa riure que els quatre sindicalistes de sempre surtin dient-nos 'companys', 'treballadors' i coses per l'estil. No, macos, no. No sou dels nostres.

Pringarem de nou per encobrir les mediocritats d'un govern que no ha estat capaç d'estar a l'alçada. Cap novetat.

Però a poc que pugui intentaré aplicar les meves escases forces democràtiques a canviar-ho. Iniciatives populars, si cal. Ja m'enteneu.

Anònim ha dit...

A diferència d'altres cops, aquesta vaga no ha generat cap mala imatge entre els funcionaris. S'entén la injustícia de la rebaixa dels vostres sous i és una forma de canalitzar el descontentament davant aquestes injustes retallades.
Sobre el paper dels dos grans sindicats, tota la raó, del tot lamentable. Darrerament l'unic que han fet ha estat anar rere una pancarta.

Puji ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris i el vostre suport d'avui. Fins i tot des de l'altra banda de l'Atlàntic!!!! Wooowwww!!!

Sergi ha dit...

Ja deu ser tard per demanar-te algun servei, però no ho és per dir-te que si tenies clars tots els punts que ens cites, has fet bé de mantenir la teva postura. Els he llegit amb atenció i em semblen arguments prou bons. No he estat al cas de la vaga, però no m'ha semblat que fos seguida de manera majoritària. Suposo que n'hi ha molts que pensen com tu, això s'ha muntat a corre-cuita i aixecant la veu només quan es tracta de diners, però no s'ha fet per altres temes important.

Helena Bonals ha dit...

Estic molt d'acord amb tot el que dius!