http://instagram.com/14_puji YouTube

7 d’abril del 2010

Arbres salvats


El senyor Antonio Pedreira, jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid va aixecar ahir el secret de sumari del cas Gürtel. El problema és que el sumari costava una mica d'aixecar perquè consta de 55.000 folis. Cágate lorito.

Gràcies a la intervenció del Col·legi de Procuradors de Madrid, tota aquesta documentació en format digital ha estat penjada a una web amb accés per contrassenya que només posseeixen les parts del cas, i això, amics meus, no és moc de pav. He fet uns quants números. Un full DIN A4 mesura 640,5 centímetres quadrats. Si suposem que s'usa el paper estàndard de 80 g/m2 això vol dir 5,124 grams per foli. Si el sumari té 55.000 folis, estem parlant de 282 quilos, i si hi sumem carpetes, arxivadors, etc, podem arrodonir a 300. Un cas com aquest té moltes parts implicades. Hi ha diverses acusacions i molts acusats. A cada advocat acusador o defensor li correspon una còpia del sumari. Ignoro quin número és aquest però anem a suposar que és de 20 (encara que sospito que em quedo curt) això significa ni més ni menys que... 6.000 quilos de paper!!!

Segur que els advocats acaben imprimint coses en paper per estudiar-les més còmodament, però només imprimiran les pàgines realment rellevants per al judici. I de què estarem parlant? De 500 fulls? Calculeu el que ens hem estalviat!

Això s'ha fet així en un cas excepcional, molt extens i amb una trama complicada, però i tots els sumaris que s'aixequen cada dia? No podrien lliurar-se així? No hi sortiriem guanyant tots plegats econòmicament i ecològica? A veure si l'Administració de Justícia es posa les piles amb la digitalització. Salvariem una pila d'arbres cada dia.

Nota: Agraïments a l'Advocada de capçalera de la blogosfera, que m'ha donat un cop de mà amb els detalls judicials, que a mi se m'escapen.

4 comentaris:

Joan ha dit...

Bufa!

Doncs seguint amb les matemàtiques, si valorem que d'un arbre en surten entre 50 i 60 quilos de paper tenim que 6.000 quilos de paper son més de 100 arbres salvats!!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Amb lu fàcil que és fer un "buscar" en un document digital i el complicat que és trobar qualsevol cosa a un document imprés.

Abogadaenbcn ha dit...

"moc de pav"...estic impactada...

A disposar.

Zincpiritione ha dit...

Goita tu, doncs quan surti la sentència, que hi afegeixin un agreujant i ademés de presó els condemnin a treballs forçats: tots a plantar arbres (amb aquell pijama de ratlles i la bola de ferro al peu, esclar!)