http://instagram.com/14_puji YouTube

2 de desembre del 2009

Rucs

Heu estat mai a la granja de Fuives? És una visita que no us podeu perdre. En aquesta granja situada a Olvan, al Berguedà, en Joan Gassó i el seu fill porten més de trenta anys treballant per la conservació de l'espècie de l'ase català, també conegut com a guarà. El guarà va tenir un gran prestigi durant les èpoques en què els animals eren l'únic mètode de transport i tracció en les feines del camp, ja que és l'espècie de ruc més gran i robusta. L'arribada del motor d'explosió a l'agricultura els va retirar a l'oblit, fins deixar-ne només una desena. Però gràcies a la feina d'aquesta família, s'estan tornant a criar per a la seva venda a Catalunya i arreu del món, i a la granja, actualment hi ha 160 animals, que es poden veure juntament amb una àmplia col·lecció d'artilugis i fotografies relacionats amb els rucs.

És una visita ideal per fer en família, especialment si teniu canalla, i després, un bon àpat familiar en un dels moltíssims bons restaurants del Berguedà, acabarà de fer un dia rodó.

4 comentaris:

Josep ha dit...

Encara no has dit la seua principal virtud: UN PENIS ENORME! I UNA VAGINA ENORME!!

Ideal per a hibridar-se amb cavalls.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Josep, fins que no he arribat a "per hibridar-se amb cavalls" el teu comentari semblava una apologia de la zoofilia

Anna Tarambana ha dit...

No vull desmeréixer el teu post ni la teva recomenació (per quan tingui una tarambaneta) però el comentari del Josep et pren protagonisme! Renoi! ;)

pluja ha dit...

SEmpre m'han semblat molt entranyables els rucs! I no ho dic amb cap doble sentit!!! Apuntarem la propsta! ;)