http://instagram.com/14_puji YouTube

30 de setembre del 2009

No n'aprendrem mai


Any rere any, el nostre benvolgut clima mediterrani ens obsequia, cada mes de setembre, amb pluges abundants que ho aneguen tot. Aquesta nit passada li ha tocat el torn al litoral valencià, i hem tornat a veure les imatges de rieres desbocades, cotxes circulant sobre mig metre d'aigua i senyores escombrant aigua i fang dels baixos de les seves cases. I molts anys més que ho seguirem veient, perquè lluny de fer alguna cosa per evitar aquests danys, cada vegada ens ratifiquem més en els nostres errors. Pavimentem cursos d'aigua impedint el drenatge i afavorint que l'aigua guanyi velocitat, i construïm indiscriminadament en les zones naturals d'inundació de rius i rieres, i despres sortim a la tele queixant-nos de la desgràcia que hem tingut i culpant-ne tothom menys nosaltres mateixos. No n'aprendrem mai.

4 comentaris:

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Et juro que ahir veient al telenotícies las imatges de las riades vaig pensar exactament el mateix.

Ja que el mal ja està fet, no entenc com no es contrueixen xarxes de dipòsits pluvials per recollir l'aigua i paliar en lamesura del posible els danys de las riades.

Suposo que els polítics estàn massa ocupats recalificant terrenys, cobrant comissions i defensant-se de las acusacions com per pensar en altres coses

Al final cadascú té el que es mereix.

Cris (V/N) ha dit...

Al carrer de casa meva, que va a parar a la NII cada cop que cauen 4 hores es converteix en el caos més absolut, començat per que "reventen" les tapes del clavegueram.... però res, cada cop és més del mateix, i ja no parlem de les rieres del Maresme per que n'hi ha per llogar-hi cadires.... Ben rucs, si senyor!

Gerard Agudo ha dit...

efectivament no apendrem mai, igual que aquests de la riera d'arenys que se'ls emporta el cotxe la riuada quan plou!

zel ha dit...

Ja ho saps, el meu avi ho deia, l'home és l'unic animal que empassega mil vegades a la mateixa pedra!