http://instagram.com/14_puji YouTube

8 d’abril del 2009

Penitència


Sovint ens posem les mans al cap en veure les actituds religioses del món musulmà. Les immolacions per guanyar-se el cel, els dejunis del Ramadà, i les autoflagelacions col·lectives. Quan en veiem les imatges, sempre pensem: Quin fanatisme! Aquests moros estan tarats!

Completament cert, estan tarats. Però no menys que els milions de persones que en els propers dies s'autoinfligiran tortures inhumanes en nom del seu Déu. Veurem gent penjada de creus, gent amb corones d'espines, gent fotent cops de timbal fins que es destrossen els dits, gent fotent-se d'hòsties els uns als altres per ser els primers en saquejar la basílica de la Macarena i robar la imatge de la Verge, gent dislocant-se les clavícules carregant un sant cristo vestits del Ku Klux Klan, o gent fent el ridícul més espantós vestits amb faldilles, sandàlies i un casc amb una escombra. Que no estan tarats, aquests? Que no són igual de fanàtics? Per suposat, cadascú és lliure de fer el que vulgui. Per mi com si volen fer el faquir i estirar-se a un matalàs de punxes, però que després no em vinguin amb que els musulmans exageren amb la religió.

Si ofenc algú que em perdoni, però no puc entendre aquestes actituds massoquistes. Potser és que no faig gaires pecats i la consciència no em remou el suficient com per fotre'm cops de mall al cap. O potser fan penitència perquè es senten culpables de malgastar els diners públics amb les subvencions que els dóna el Ministerio de Cultura.

Si voleu aneu-hi reflexionant. Mentrestant, jo, vaig de via crucis allà on pugui, que cinc dies seguits de festa no es tenen així com així. Feu bondat, no us empatxeu de mona, i sobretot, no prengueu mal, i menys expressament.

14 comentaris:

Betty ha dit...

Ha expresat el que jo sempre he pensat de la setmana santa. Moltes actituds d'aquests fidels (per no dir totes), tenen un maacat aire de fanatisme. Potser no ens inmolem en nom de déu, peró poc ens falta....

Ferran Porta ha dit...

Un elocuent 'bravo'! pel teu article, sí senyor. Una cosa és creure en alguna cosa (digues-li Déu o com vulguis), i una altra dedicar-se a aquestes activitats que sí, a mi també em semblen de pirats.

Però ei!, com a mínim d'entre aquests no n'hi ha cap que cridi a fer la Guerra Santa, tot s'ha de dir.

Bona setmana... de vacances ;-)

Unknown ha dit...

Als que haurien de flagelar són els bisbes, aquí ho deixo. I que ningú se m'enfadi. I si algú s'enfada, doncs tindrà dos problemes.

Apa, jo també començo vacances avui...

Miki ha dit...

Pues mira a mi si un tio es fa mal sense molestar ningú que faci el qeu li roti...

sigui islàmic, cristià o ves a saber que

si que es veritat que els que mes critiquen al islam, son els que veuen correcte flagelar.se.

Albanta ha dit...

Sii, tens molta raó en el que dius. Tots els fanatismes són iguals d'absurds, vinguen d'on vinguen.
Però la gent sols veu la palla en els ulls dels altres, dels que pensen diferent.

Que ho passes bé estos dies!!

Agnès Setrill. ha dit...

La diferencia més gran entre aquestes dues religions, es que uns, encara estan més endarrerits, però, tampoc és que avancin gaire ràpit ni els uns, ni els altres. En evolucionar com a éssers humans i no com a fanatics sense criteri ni pensament individual.

Agnès Setrill. ha dit...

Per cert, aquestes imatges son certes, i fins hi tot ha ha crucificcions força reals., com és que a la tele no hi surt el corresponent triangulet amb la edad apartir que és recomana per l'audiència de tals imatges?

Això no ensenya mals exemples ? no pot traumatitzar? Com sempre, tot és relatiu.

DooMMasteR ha dit...

Estic completament d'acord amb tu!
Bones vacances, i recorda NO fer penitencia ;-)

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Home, si un és masoquista i no fa mal a cap altre persona està en tot els eu dret a cardar-se las hòsties que vulgui. O no som a un pais lliure?

A mi lo que em toca els collons es que per culpa de quatre fanàtics es tallin els carrers de mig pais una setmana. Això si que és intolerable!

stratosergio ha dit...

Sí senyor. Totalment d'acord

Modgi ha dit...

Pregunteu-li al que viu al bell mig del 'circuit sant' per on passa la processió, si no fan mal a ningú. Cada dia estic més convençut que el protestantisme és una evolució del catol·licisme.

Abogadaenbcn ha dit...

Es esgarrifós. Bona setmana santa!

zel ha dit...

tens més raó que un sant (jeje), i és global, l'altre dia vaig veure els jueus al mur de les lamentacions amb aquella conya del sol, i tota la parafernàlia i les cares, trnsfigurats...feien mitja por! bons dies, maco!

pluja ha dit...

Tothom és lliure de fer amb ell mateix el que vulgui, sempre hi quan no perjudiqui als altres. Amb això tens raó, i també en tens afirmant que es critiquen certes pràctiques religioses mentre que d'altres queden impunes pel sol fet de ser més "properes" a l'educació que un ha rebut. Jo tampoc entent aquests flagelaments i tortures, no h entendré mai però encara entenc menys pregonar que el preservatiu és dolent i gastar-se tants diners amb campanyes anti-abortaments...