http://instagram.com/14_puji YouTube

4 de març del 2009

Carai quin enginy!


Llegeixo al 20 minutos (el millor diari del món) un breu que passa gairebé desapercebut i diu així:

"Faltan incineradoras. En Catalunya se recicla el 34% de los residuos, pero las plantas de tratamiento estan casi saturadas, por lo que, el año que viene, se prevé que haya cerca de un millón de toneladas que no se puedan reciclar. Por eso, los ingenieros industriales avisaron ayer que es urgente construir incineradoras."

Deixant a banda que la redacció, el rigor periodístic i les referències de la notícia són pèssims, el contingut és, simplement indignant. Les plantes de reciclatge estan saturades, les plantes incineradores estan saturades, els abocadors estan saturats, el volum de residus generats creix incansablement any rera any, i la solució dels enginyers industrials (no sé quins, perquè la notícia no ho diu) és construir incineradores amb urgència. Bravo. Amb dos collons.

No estic en contra de la incineració. Les incineradores són necessàries. Hi ha una part dels residus que no es poden reciclar i la incineració és una bona forma de reduir-ne el volum de residus que s'aboca (no de desfer-nos-en, perquè el que es crema genera gasos que passen a l'atmosfera i cendres que van als abocadors de residus especials), a més produïnt energia elèctrica (un altre dia ja rajaré de la generació d'electricitat a les incineradores i dels efectes dels gasos que es generen).

El que passa és que les incineradores i els abocadors haurien de ser un últim recurs per dipositar tot allò amb que no hem pogut fer res més i no pas el nostre recurs fonamental. Aquests enginyers industrials desconeguts potser haurien de fer d'enginyers de veritat i enginyar-se formes de reduïr el volum de residus que es generen, creant envasos i embalatges menys voluminosos i reutilitzables, enlloc de buscar-se feina fàcil a curt termini que ja està inventada i només s'ha de reproduir.

Perdoneu que col·loqui la falca ecologista que em surt de tant en tant, però és que si les ments pensants del país tenen aquestes prioritats, anem apanyats.

3 comentaris:

zel ha dit...

La política sempre és la mateixa, amagar la pols sota l'estora, amagar el cap sota l'ala, amagar i amagar sense pensar més enllà..."ojos que no ven...merda que trepitges". Coi de recoi de món...

DooMMasteR ha dit...

Si continuen anant pel camí fàcil tal com dius ho portem magre... Mira que reciclo, i molt, però quant vaig al super a comprar alguna cosa, no hi ha manera de trobar productes amb poc embolcall...

Anònim ha dit...

Això son els enginyers... no els demanen parer als ambientolegs?