http://instagram.com/14_puji YouTube

20 de març del 2009

Alguna cosa no rutlla

Les crues imatges dels darrers dies fan pensar. El primer que ve al cap són imatges d'altres èpoques, en blanc i negre, i sobretot en gris.

Tinc clar que entre els estudiants s'hi barregen els paràsits oportunistes que a cada manifestació amb certa conflictivitat que es dóna a la ciutat apareixen per enfrontar-se a la policia, que alguns tenen més de cantamanyanes que d'estudiants, però també hi ha gent amb unes idees molt clares que tenen el dret de defensar fins als límits de la democràcia. No vull entrar a valorar si les motivacions dels estudiants són vàlides o no, però el que està clar és que siguin quines siguin les seves opinions, tinguin raó o no, la manera de rebatre-les no ha de ser aquesta. El Rector de la Universitat s'ho ha de pensar molt més abans de deixar entrar la policia, i la policia ha d'administrar millor el seu monopoli de la violència legal.

En qualsevol cas, si la policia ha d'usar aquesta violència bàrbara, contra els manifestants i contra periodistes clarament identificats, hi ha alguna cosa que no rutlla. I no n'hi ha prou amb l'informe policial exhaustiu que ha promès en Saura. El que cal és una anàlisi profunda, no dels fets d'aquesta setmana, sinó del funcionament d'aquesta policia opressora i violenta, que poc a poc va grisejant, i que va estar a punt de convertir la Comissaria de Les Corts en una nova Via Laietana. Potser finalment els que, quan era director del Servei Català del Trànsit, ja pensàvem que Rafael Olmos era un inepte, veurem la nostra opinió corroborada, ara que és Director General de la Policia.

En resum, aquests fets embruten la nostra democràcia i la nostra societat, i hem de fer el que sigui per evitar que es tornin a repetir. Que la feina dels estudiants no és només estudiar. També és generar debat, remoure els fonaments de la societat i qüestionar els sistemes establerts, i aquesta és una funció que se'ls ha de permetre exercir.

Foto: Carles Ribas (El País)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ELS "POLIS" SON ELS QUE NO RUTLLAN.
DURANT ANYS,HAN ADMES DINS EL COS,A TOT "QUISQUI",FEIEN FALTA, EL SEU NIVELL INTELECTUAL ES LAMENTABLE,I EL DE CATALA...PER PLORAR. ELS CAPS AMICS DEL PARTIT,ALS QUE CALIA DONAR FEINA,BE, AIXI ANEM.
JUGANT AMB BCN.

Unknown ha dit...

L'has clavada.

Jordi ha dit...

No sé si heu vist les imatges de l'home de verd aquest de la foto estès al terra. Aquest li foten d'hòsties a la terrassa del bar, després la càmera de video es gira per enfocar els mossos i tres segons més tard torna a aparèixer provocant-los. Això és de ser imbècil, sincerament!! Després que no vingui reclamant!

D'altra banda, crec que es van excedir, sí! I tant! Però també l'altra part ha de ser conscient que les coses es diuen una o dues vegades (per les bones) sinó ja saps que passarà (per les dolentes). De totes maneres, crec que en algun cas es van excedir!

Anna ha dit...

Tantes coses no rutllen Jordi...

Mentre veia les imatges al telenoticies, em va semblar retrocedir més de trenta anys en el temps... Una pena.

Jo Mateixa ha dit...

De gris, de verd o marró, un cabró es un cabró...no ho oblidem pas això. (Paraules textuals del meu pare, 59 anys d'edat) desprès de veure les imatges de la càrrega policial.

Bon finde Puji!!!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

No oblidem maui que tots els policíes del mòn sòn els gossos que defensen els privilegis dels seus amos. No hi ha més.

Anònim ha dit...

Puji,la actuació policial és lamentable no només a Catalunya.Fa cosa d´un mes,estavem celebrant Carnestoltes a un barri de València on n´hi ha molta tradició i es veu que algún veí va cridar a la policía pel soroll.A partir d´una determinada hora(la legal?)els anti-disturbis van començar a carregar contra la gent,jo no donava credit.Aixó és democracia?qui vigila als qui ens vigilen??
bss