http://instagram.com/14_puji YouTube

16 de setembre del 2008

Qui és Sarah Palin?


La designació de Sarah Palin com a candidata republicana a la vice-presidència dels Estats Units em va agafar a Alaska, l'Estat del qual la Palin és governadora. Us puc assegurar que va ser un gran impacte per la gent d'Alaska. Combreguin amb ella o no (que la majoria sí que ho fan), va ser una gran alegria que, per fi, algú es recordés d'ells. L'impacte de la notícia va fer que comprés algun diari i m'assabentés una mica de qui és i de què va aquesta dona.

El primer contacte de la Sarah amb la política va ser quan era membre del grup de mares de l'equip escolar de hockey de Wasilla, on jugava el seu fill. Van haver de contactar amb l'alcalde per alguna cosa relacionada amb l'esport escolar. La conseqüència va ser que a les següents eleccions, la Sarah es va presentar a alcaldesa i va guanyar de carrer, i per acabar-ho d'arrodonir va denunciar el seu predecessor per corrupció. Només era qüestió de temps que aquesta dona, mare de cinc fills i membre actiu de la societat nacional del rifle, passés de ser alcaldesa d'un poble de 10.000 habitants a ser governadora d'un Estat de 600.000. Un cop governadora, va seguir amb la seva lluita contra la corrupció. Sovint contra membres del seu propi partit. Aquesta lluita és una de les claus de la seva popularitat.

Les seves polítiques són clarament de dretes. De fet, si es fessin aquí, serien titllades immediatament de feixistes, però clar, allà el raser és un altre. El que més m'interessa és la seva política mediambiental, que es pot resumir en una paraula: zero. És partidaria d'eliminar l'Arctic National Wildlife Refuge per extreure'n les quantitats ingents de petroli que s'hi amaguen. És partidària de la caça i la pesca sense límits i de la mineria a cel obert amb abocament incontrolats als rius, i evidentment se'n riu a la cara de les energies renovables.

Quan vaig llegir tot això al Anchorage Daily News quasi em cauen els ous a terra. Ja us vaig dir abans de l'estiu que em preocupa poc qui guanyi les eleccions dels USA, però mira, posats a fer, igual em faig una pancarta que digui "Yes, we can".

14 comentaris:

Anònim ha dit...

- Barak Obama? Yes, we Klan!
- Escalfament global? A Alaska ixen guanyant!
- NRA? Com es nota que allà no tenen Cine de Barrio.

En fi, ben tornat a Catalunya.

Per cert, ja ho sap que hem decidit que, si no optenim el just finançament, posarem tot el país, sencer, a l'accelerador d'hadrons del CERN? Si no l'hem d'aprofitar nosaltres, que ho faça la ciència!

Rita ha dit...

Donc no té massa sentit que estigui contra la corrupció si està a favor de tot això que dius.... En fi... I think I can too...

Unknown ha dit...

Ets un pancartista!

Jordi ha dit...

És al·lucinant que declari tant obertament que vol fer desaparèixer l'Arctic National Wildlife Refuge. T'imagines que algun polític aquí digues que vol eliminar el parc nacional d'Aigües Tortes per fer-hi pisos? Se li tirarien tots a sobre i no tindria res a fer... Són països diferents i cultures diferents!!

Ara ja sé que no podré mai arribar a ser polític (tampoc en tinc intenció) perquè a mi això de l'APA o AMPA de les escoles no em va molt...

Asimetrich ha dit...

Home doncs ho trobo preocupant, més que res perquè el que es decideix a Washington afecta la resta del món. Imagina't extrapolar aquesta forma de pensar a la política internacional... allò que li molesti ho farà volar pels aires!.

Clint ha dit...

Doncs jo crec que ho tenim fotut fotut... a veure.

De totes maneres, tu que has estat al seu estat, com ho tenien tot? arregladet o descuidaven a sac? que a vegades entre el què és diu i el què es fa....

Ferran Porta ha dit...

Siguem pragmàtics: ni Obama ni McCain faran les coses "com caldria". Però entre les polítiques que pot fer l'un i les que pot fer l'altre... yes, we can, no?

Jo Mateixa ha dit...

Espero que participis activament en les xerrades politiques que vull fer al bloc, necessitem gent amb les idees clares i sense pels a la llengua...com tu :-)

I com diu en Clint, a Alaska ho tenen tot be o estan en crisis com aqui??, es per emigrar...o no...

Mireia ha dit...

Ja pot anar guanyant Obama amics meus, perquè sinó aki no kedarà ni l'apuntador. Akesta tia donarà via lliure a les empreses petroleres, armament and company per fer el que els roti. I aki està el big problem! k al cap i a la fi són elles qui manen.

Dani R. ha dit...

governadora d'un Estat de 600.000.

Valga'm Déu! Són 4 i l'apuntador i poden decidir si tenen o no pena de mort i aquí som 7.000.000 i no podem ni lligar un finançament decent.

Anònim ha dit...

Em té igual que siga dona,no hi ha cap diferència amb Mcain,espere que guanye Obama,of course,
bss

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Obama, McCain, Bush, Clinton, Kennedy... tots tenen la mateixa visió econòmica, imperialista i migambiental del mòn. Tots representan la mateixa merda: USA.

Puji ha dit...

Hola companys, no tinc temps de contestar-vos a tots. Només en resposta a algunes preguntes que veig per aquí, diré que Alaska és un indret salvatge... en molts sentits.

Charlie ha dit...

Puaf! I jo que només havia llegit lo de "la guerra d'Irak és un mandat de Déu" i ja me'n feia creus...