http://instagram.com/14_puji YouTube

19 de setembre del 2008

Podem estar tranquils


Veient la situació macroeconòmica dels Estats Units, on els grans bancs i asseguradores cauen com a mosques, el primer que es pregunta un és: i aquí què? Pot passar això? Hem de córrer a treure els quatre duros que tenim a la Caixa de Pendons?


Segons els meus coneixements econòmics de pa sucat amb oli, la resposta és no. En primer lloc perquè els bancs que estan fent fallida a can Ianqui són bancs d'alt nivell. És a dir, que no remenen calers dels ciutadans, sinó que guarden, inverteixen i presten diners a altres bancs, asseguradores i financeres. I en el cas extrem que arribés a passar a Espanya, a nivell de banca d'accés al públic, la cosa hauria d'estar molt xunga per a que els nostres bancs i caixes no ho poguéssin solucionar fotent mà als seus magalítics i indecents beneficis. I encara dic més. Si van tan mal dades com per a que un banc faci fallida, no cal patir. El bon amic Trichet posarà la màquina de fer Euros a funcionar i tot arreglat. Si després resulta que un xiclet val 1.200 Euros, al ciutadà que el donin pel cul. Ara! No li demanis que baixi els tipus d'interès, que això faria pujar la inflació! Quins collons!


Bé, amics i amigues de La cullerada. Espero que la meva classe xusquera us hagi deixat ben tranquils i podeu dormir, menjar, beure, follar i anar a la platja tot el cap de setmana sense haver de pensar en la desacceleració.

15 comentaris:

stratosergio ha dit...

Mmm, jo és que en aquestes coses casi prefereixo viure en la ignorància... perque cada cop que sento parlar a algú sobre tot aixó em poso molt nerviós...

Unknown ha dit...

Hi ha un cosa que es diu "fons de compensació" que teòricament serveix perquè si un banc d'aquí fa fallida els pringats que tenim quatro duros als seus comptes no els perdem.

Però tant de bo no haguem de provar si això del fons de compensació funciona...

Asimetrich ha dit...

doncs sí, sembla que els nostres diners estan segurs, però en un món on les megaempreses no tenen cap remordiment en acomiadar a milers de treballadors perquè els seus beneficis no han arribat a l'esperat (tot i que n'hagin tingut)tampoc trobaria tan estrany que els bancs ens deixessin amb el cul a l'aire en un futur.

Charlie ha dit...

i, sobretot, queda prohibit desaccelerar follant!

Ferran Porta ha dit...

Us en fotreu de mi, però no descarto gens treure la pasta del meu compte bancari i guardar-me-la a casa. Total, per la merda d'interès que donen!

Salut.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Si petan els bancs que petin, jo las pelas las tinc en una caixa d'estalvis.... :-p

Mireia ha dit...

jo estava pensant el mateix ferran! en el meu cas...total, per la pasta k tinc! :D.
Però bé, dp de llegir el cullerada estic més trankila...thanks god!

Salut!

Clint ha dit...

doncs jo no ho veig tant clar...però ara és un pèl tard potser!

zel ha dit...

Jo, com que no tinc ni un euro d'estalvi, cap problema...a mi no em fotran res...

Aquets no es mereixen un gran cop de mall????

pluja ha dit...

No crec que arribem a un "corralito" argentí! No negaré que els temps estan difícils econòmicament parlant però la "taladrada" que ens fan els mitjans de comunicació acaba generant més mal que la propia crisi!!

Anònim ha dit...

Bé... dormir, follar i anar a la platja es gratuït i això en temps de crisi s'agraeix trobar solucions. Menjar i beure és de primera necessitat aixi que tampoc n'estare de fer-ho :-)

Per la resta crec q tens raó pel tipu d'inversió que fan asseguradores i bancs als Estats Units a diferència d'aqui. Parlant amb un tècnic de serveis socials el problema que ens afecta a casa nostre és l'augment preocupant (paraules textuals) de l'atur i sobretot del final de les prestacions al cap de sis mesos o un any en la majoria.

En fi, a grans crisis grans oportunitats...però ens sabrem reciclar, adaptar o renunciar al nostre estil de vida? La nostre generció mai ha passat penuries i això em preocupa força.

..uf quin rotllo he fotut no?...

gatot ha dit...

noi.... no has vist com ha saltat la Patronal? (la CEOE, eh?)

quins collons i quines penques!!!!

es tiren vint anys amb beneficis exagerats, desorbitats, -gràcies entre altres coses a pagar sous d'esclau i a quasi cap millora social pels treballadors- i a la primera "notícia" de crisi.... resulta que el superdefensat sistema d'economia de mercat (el putu capitalisme/consumisme pels qui no se'n recordin) ha de fer excepcions conjunturals!!!!

quins collons!

no defensaven que el risc emprenedor necessitava obtenir "beneficis" per prosperar?

però clar, quan la caguen... els ha de salvar l'Estat (i posen l'exemple dels USA) i l'estat.... som tots els mileuristes perquè tots paguem impostos, i d'aquests impostos volen que els seguim mantinguent el seu iot? les seves putes cares? els seus desplaçaments? les seves inversions fallides?

noi... més que mai faria falta un COP DE MALL!

Puji ha dit...

Vale vale! Doncs vinga! COP DE MALL!!!

Joana ha dit...

Doncs mira jo he optat per anar d'excursió.A sobre cremo i m'estalvio el gimnàs i el dietista i les potingues de les botigues Bio i faig saluT Gratis! costa de creure-ho!
Dormiré tranquila després de llegir-te!
Bona setmana !!!

Josep ha dit...

Qui està pitjor? Els que tenen una hipoteca que no para de pujar i, per postres, no poden canviar de pis per la caiguda del mercat? O els que tenim un compte habitatge i haurem de comprar peti qui peti?

Sort que tinc part dels meus estalvis invertits en la prometedora indústria de la glumcida!!