http://instagram.com/14_puji YouTube

17 de juny del 2008

El petroli s'acaba


L'augment de preu dels petroli dels últims mesos és el primer símptoma. Els petroli s'està acabant. No vol dir que ens quedarem sense d'un dia per l'altre. Vol dir que fins ara ha estat molt fàcil extreure petroli del subsòl. Hi havia bosses gegantines, on només calia posar sondes extractores i anar treient. Aquests jaciments enormes ja estan tots descoberts. Els pous de petroli que es troben ara són molt més petits i de molt més difícil accés. Ep! I els grans pous que es van descobrir als anys trenta o quaranta, com el de la Península d'Aràbia, encara no s'han esgotat. El que passa és que per primer cop, els països productors i les companyies petroleres s'adonen que això no durarà per sempre i exprimiran els pous i ens exprimiran a nosaltres tant com puguin abans no s'acabi. Mireu sinó el preu de la gasolina.



La pregunta és: i ara què? Ara hem de buscar alternatives. I hem d'aprofitar per a que aquestes alternatives siguin molt més respectuoses amb l'entorn i per a que no estiguin monopolitzades per empreses gegants de l'energia, que ja estan començant a prendre posicions. De fet, hi ha qui diu que les tecnologies d'energia solar per a sostenir el consum energètic a tot el món ja estan dissenyades, però estan segrestades per les energètiques i les pertrolieres, que no les alliberaran fins que ens hagin venut tot el petroli, i llavors no les alliberaran a qualsevol preu, ens ho faran pagar molt car. Si això és veritat és molt greu que permetin la segona crisi del petroli que està començant i l'agreujament de l'escalfament global per seguir-se omplint les butxaques. És per això que m'indigna que Endesa, Iberdrola o Repsol, basin les seves campanyes publicitàries en la protecció del medi ambient. Es pot ser més cínic?



L'altra opció, que ens estan intentar colar cada dia més és l'energia nuclear. No és en và que intentessin amagar l'accident d'Ascó. Volen rentar la cara a una tecnologia que ja de per sí, te la cara (i el cul) molt bruta. A més, només és allargar el problema, perquè l'urani és encara més escàs que el petroli.



En definitiva, que la oportunitat de canvi és davant nostre, i no en tinc ni idea de com fer-ho per a que els quatre que dominen el món no ens tornin a agafar pels ous

6 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Com fer-ho? Aquestes coses només es poden fer d'una manera...

Unknown ha dit...

Em temo que no hi podem fer res. Esperar i preparar la cartera.

Clint ha dit...

La Phillips va tenir guardat el fluorescent una pila de temps per no malmetre el mercat que tenia amb una nova bombeta.

Fins que no s'acabi el petroli res de res, i ja t'hi pots posar com vulguis..som com formiguetes a punt d'esclafar.

Otger Cataló ha dit...

Tinc una solució que per suposat no és el biocombustible ...

Miki ha dit...

Mira al anys 40!! hi havia un cotxe electric a la alçada del de gasolina o sigui que la tecnologia ja hi era... per que es va decantar per la gasolina? pues bueno la resposta ja la sabem.

Això esta clar com s'hauria de fer, el govern de torn hauria d¡apostar per impulsar decidiament que al seu terrritori s'utilitzi mes aquests sistemes.

Les empreses, encara que vulguessin que no volen tampoc podrien si no es veu ningú obligades.

Exemple, si els surt mes barat potenciar la gasolina, impulsar elles soles altres energies, no els hi surt rentable i poden perdre la competivitat respecte a les empreses que no potenciin aquestes energies.

Sol si un govern, fa que totes es vegin obligades a impulsarles, es gastaran els cuartos i tiraran d'això.

M'he explicat amb el cul, pero crec sincerament que qui hi pot fer encara que no ens agradi es el govern deixant de beneficiar a les que no apostin per les noves tecnologies.

Ah i no creure'ns que som formiguetes que això es lo que ens volen fer creure...

Charlie ha dit...

Cop de mall, definitivament.