http://instagram.com/14_puji YouTube

19 de maig del 2008

No al transvasament



Ja ho veieu companys, jo també dic no al transvasament des de l'Ebre. El problema que tenim amb l'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona vé de molt lluny, de fa més de vint anys. L'escassedat que tenim ara es veia a venir, però els Governs de Convergència van preferir no fer res per justificar el transvasament des del Roina que tan els agrada, i els Governs tripartits, simplement han estat inoperants.



És a dir que el que ens passa ara és un cúmul de cagades del passat. Val. Això ja ho tenim. No es pot arreglar ara de cop. Així que quan arriba la crisi i al Govern li entren les cagarrines, ens volen muntar una tuberia que ve des de l'Ebre. I ens ho creiem. Bé els de les terres de l'Ebre senten fortor de fems, però també s'ho creuen. Però som a la primavera. A l'abril aigües mil, pel maig cada dia un raig i qui dia passa any empeny. I resulta que els embassaments es revifen. No n'hi ha per tirar coets, però en tenim prou fins la tardor, una estació pluviomètricament potent al nostre país. I els nostres governants han retirat el projecte d'urgència de la canonada? Noooooo.



Senyors, que no ens mamem el dit. El Govern es pensava que la sequera li duraria més, i un cop construïda la canonada, ja la tenim allà, i si enlloc de temporal es converteix en definitiu, els quatre pringats del sud es queixaran, però el que està fet, fet està. I això no va així. La manifestació d'ahir a Amposta és un acte de coherència amb el passat, i jo, des de Barcelona, m'hi sumo. I ara uns quants consells:


  • Senyor Baltasar: sigui una mica llest i no malmeti un bagatge excel·lent d'anys en la política local i de mesos a la conselleria de medi ambient per apagar els focs del PSC-PSOE.

  • Senyors del Govern en general: deixin de prendre'ns per idiotes, i facin alguna cosa efectiva per solucionar el problema de l'aigua. Un problema de vint anys no s'arregla d'avui per demà, però planifiquin, si us plau!

  • Senyors de CiU: aprofitin aquesta crisi per menyscavar la credibilitat del Govern. Aquesta és la seva feina com a oposició, però si us plau, prou de vendre'ns la moto de l'animalada del Roina.

  • Senyors del PP de Múrcia i València: m'agradaria donar-los algun consell, però només em venen al cap insults.


La cullerada diu no alS transvasamentS

7 comentaris:

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Precisament fa dies vaig parlar amb un expert en temes d'aigua i em va explicar que el subsol de Barcelona és un enorme aquifer i que de fet no faria falta cap trasvasament, ni cap vaixell per que estem a sobre de la sol.lució del problema.

Com pot ser que a sota del Parc de la Ciutadella hi hagui una font inesgotable d'aigua potable i es continui parlant de trasvasaments? Potser per que hi ha molta gent que es forraria amb la seva construcció? Potser Aïgues de Barcelona hauria d'explicar alguna cosa....

Anònim ha dit...

Els trens bons nomes pasen una vegada a la vida, si creus que el teu encara no ha passat buscan's!!!!

Charlie ha dit...

i la Premsa Folla també!

mafalda ha dit...

El trasvassament no dit trasvasament és només una mostra més de la cultura del "pedaç" (arreglar allò que falla de manera que ens votin les pròximes eleccions i si peta després, tant hi fa!).
Paro, que em sortiria un comentari més llarg que el teu post, jejeje!

Anònim ha dit...

Sol una cosa, puji no es que ni estigui d'acord ni en contra, per que ara no ho tinc clar.

Però hi ha una canonada del ere fins a prop de benidorm que va funcionar 5 o 6 anys i ara fa 4 que no funciona. Tampoc ho veig tan malament si no hi ha mes solucions, sol s'obre quant estigui en risc extrem.

Pero bueno no ho tinc clar, encara que tambe et dic , jo que soc de lleida que tambe hi ha gent que es queixa d'això del aigua per vici i per que no els hi importa gens pero es una manera de donar pel sac als de barcelona, no ens enganyem...

Pero amb aquest tema no ho veig gens clar a mes , de que veig que hi ha massa interessos que no son pas per l'aigua exactament...

Ferran Porta ha dit...

Jo, francament, tampoc no sé quina opció és la millor, quina és horrorosa, quina és mediambientalment sostenible, quina no... El que sí sé és que tot tipus d'estudis, d'aquí i d'allà, parlen de períodes de sequera cada cop més importants a la zona de Catalunya. I malgrat això, i malgrat que durant mesos no ha caigut una gota a Catalunya... els partits polítics continuen prenent per imbècils els catalans. TOTS els partits, a TOTS els catalans. Bla bla bla, però les solucions pensades a llarg termini, consensuades entre tots, no es veuen per enlloc.

Hola? Responsabilitat? Seny? Hallo? Hi ha algú?

Modgi ha dit...

Jo no controlo gens aquest tema, però tinc entès que l'aigua dels aqüífers està inutilitzada perquè porta tan de temps allà que està a l'alçada de les freàtiques.