http://instagram.com/14_puji YouTube

16 de gener del 2008

La cosa nostra

Fa ja molt temps que es parla de l'SGAE, dels seus cànons, de que són uns lladres i tota la pesca. Però ahir vaig poder veure una extorsió de la família en viu i en directe.

Estava esmorzant al bar de davant de la feina. El propietari, el senyor G, és un malcarat, un merengón i moltes coses més que donarien per un altre post, però si una cosa té és que és escàs de paraules. Per això ens vam quedar molt estranyats quan de sobte, el senyor G va començar a cridar com un energúmen, utilitzant un vocabulari d'allò més florit que mai li havíem sentit. La frase més ovacionada va ser: "Yo estoy todos los días aquí a las seis de la mañana trabajando como un perro y no me da la gana de pagar a gandules, así es que ya se puede ir a tomar por culo".

Entre els crits, la P, que és la dona del senyor G, ens va explicar que un senyor que hi havia a la barra els venia a cobrar 50 eurus trimestrals (200 l'any!!!) en concepte de drets d'autor perquè en el bar hi tenen una tele!

Quan la vena del coll del senyor G estava a punt de petar, l'esbirro de l'SGAE, que anava proveït d'un maletí on segurament portava una retallada i munició, va sortir del bar, deixant darrera seu un: "Ya tendrán noticias nuestras", al més pur estil de la camorra. De fet, només va faltar que li fes el beso de la muerte al senyor G.

Vam comentar la jugada amb els dos companys que estaven amb mi (que per cert, són autors) i vam arribar a la conclusió que el que acabàvem de viure era una escena de los Soprano, i abans de marxar, li vam donar el condol anticipat a la pobra P.

20 comentaris:

Unknown ha dit...

és que, pobrets, no tenen prou amb el canon que ja pagues al comprar la televisió, i el dvd, i reproductor de música, i mp3, i impressores, i...

Jo Mateixa ha dit...

De debò que va passar això??, però que volen aquesta gent (que truquen de matinada.....)

Quin pais déu meu, quin país i ara que tenen lletra per el seu himne, brrrrrrrrrr :-S

Abogadaenbcn ha dit...

Tinc un germà que té un petit restaurant i també en munta una de ben grossa cada cop que li venen a cobrar!

David ha dit...

I taaaant... som un país d'imbècils que paguem el mateix cànon 500 vegades repetides.
El canon al comprar el CD original, el canon al comprar els CDs verges que probablement són per gravar la cançó, el canon al comprar el reproductor, el canon al comprar el mòbil amb el que probablement també escoltaré escoltaré la cançó...
A cagar, home! Ara que sí és del Madriz ya li està bé!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo això ho vaig viure en directe al bar de un col.lega que amb un parell de collons li va contestar al paio: "Haz lo que te salga d elos cojones, si me denuncias cierro el bar y vais a cobrar de vuestra puta madre". Mai més van tornar per allà.

Jo crec que extorsionen a qui es deixa acollonir per que si fos legal només haurien d'enviar una carta cerfificada i tothom pagaria religiosament.

El que no entenc es per que no s'organitzan els propietaris de bars no musicals per fer front a aquesta mafia.

stratosergio ha dit...

Jo dic que el senyor G demà es trovarà el bar cremat...

Ferran Porta ha dit...

Doncs preneu-vos-ho amb calma perquè la cosa evolucionarà així: de moment, l'extorsió és només a locals com el del Sr. G. A Alemanya tothom, TOTHOM! paga un tant al mes (uns 17€) simplement per tenir televisió. Així, la tele pública es financia i no emet publicitat entre pel·lícules, per exemple. Això, que també existeix en altres països europeus, acabarà arribant a Catalunya, no ho dubteu. Aneu rascant la butxaca i flipeu, que haurem de pagar per (no) veure els concursos del Ramon García. Al tiempo!

Charlie ha dit...

jausjausausjasujasu

Joana ha dit...

Això passava fa molts anys... les mateixes frases en una generació diferent.Què ha canviat? Cap a on evolucionem? Si és que ho fem...
Mala peça al teler!

Dani R. ha dit...

Ferran, si els ciutadans Alemanys han decidit lliurement per aquest model em sembla perfecte. Però els Catalans i Espanyols no crec que optessim mai lliurement per un sistema així. Per tant si hi arribem serà per extorsió d'empreses privades comn l'SGAE.

A més, estàs barregant financiació dels ens públics amb protecció del dret intel·lectual.

Ovació al senyor G... encarar-se quan han entrat lladres a casa teva no és fàcil.

Ferran Porta ha dit...

Dani, en Puji diu literalment: "... els venia a cobrar 50 eurus trimestrals (200 l'any!!!) en concepte de drets d'autor perquè en el bar hi tenen una tele!". Perquè hi tenien una tele, doncs, havia de pagar el Sr. G. Això és el que fan els ciutadans alemanys, els suïssos, etc: tenir una tele a casa, i per això paguen. A l'Estat això només passa, per ara, en els locals públics, però probablement acabarà arribant a l'esfera privada.

I creu-me: els ciutadans alemanys no han decidit lliurement aquest sistema. Els polítics l'han decidit per ells, com jo crec que passarà a casa nostra més tard o més d'hora.

Mikel ha dit...

SON UNS FILLS DE PUTA!!! Veus ja m´has fet emprenyar COP DE MALL als putus vividors de l´SGAE dels collons

Anònim ha dit...

Els de l'SGAE fa temps que s'han passat de frenada...

(Per cert, ja els has pagat per poder penjar la foto de don Vito al bloc? Ojo, viam si t'empaperaran a tu i tot!)

Puji ha dit...

Per a la vostra informació i tranquilitat aquest matí el bar del senyor G estava sencer i el senyor G i la P vivitos y coleando. El Madriz segueix tenint un acèrrim seguidor.

Toy folloso ha dit...

Segurament deu fer fredat els sous i les comissions que cobren els de la SGAE.
Però, mirant-ho des de l´altre costat, tothom s´ha espabilat per gaudir de l´art sense pagar.
I els artistes mengen!.

mossèn ha dit...

aquests paios són uns vividors !!! ... al final em cobraran per tirar-me un pet i tot !!! ... diran que la rima flatulenta ja tenia copyright !!! ... salut

Ferran Porta ha dit...

Casualitats de la vida, acabo de llegir això: http://www.vertele.com/noticias/detail.php?id=17644

Acabarà arribant a Catalunya, com comentava ahir. Temps al temps...

SourceCode ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
SourceCode ha dit...

Només puc dir una cosa: "Que cabroooooooonS!"

Ara, que amb mi no fotran negoci, penso baixar-me totes les merdes que pugui només per putejar-los.

Per cert, podeu seguir putejant-los per aquí (clikeu a la secció firmas):

http://www.todoscontraelcanon.es

Salut!

Flanagan ha dit...

El cavall del senyor G ja l'ha cagat.