http://instagram.com/14_puji YouTube

13 de juliol del 2007

Domingueros



Que curiós és el concepte dominguero. Els domingueros van començar als anys 60, amb l'arribada del 600. La mobilitat es posava a l'abast de l'obrer, i aquest no dubtava a agafar les carmenyoles, la bota de vi, les taules i cadires plegables, la canalla, el gos i la sogra, i encabir-ho tot al 600, per anar a dinar i fer la migdiada a un racó paradisíac. O no tant paradisíac, perquè era molt habitual veure famílies amb tot el muntatge dominguero en un descampat al costat d'una autopista o al mig d'un polígon industrial.


Avui, el transport privat és a l'abast de tothom, i els caps de setmana, les carreteres estan saturades. Sortir un diumenge d'estiu és una condemna a fer caravana. Per això, alguns domingueros, segurament hereus d'aquells del polígon industrial, han decidit exercir la seva afició sense sortir de la gran ciutat.


La foto que veieu és de diumenge passat (un altre cop amb el mòbil, disculpeu). No és el Pirineu, no és el Montseny, no és la Costa Brava. És el Parc del Litoral del Poblenou, a Barcelona. Tot aquest parc urbà està farcit de famílies dominguejant.


No tinc res en contra de que la ciutadania utilitzi els parcs, però una cosa és fer un pícnic amb una manta sobre la gespa, i una de molt diferent és instal·lar tot el parament del càmping, i fins i tot la barbacoa! (juro que ho he vist). Tot i que no em fa gaire gràcia, encara em semblaria bé si després ho deixéssin tal com ho han trobat, però us convido a que feu un passeig per aquest parc un diumenge a partir de les set de la tarda i us cauran els genitals a terra.


Aquest és un parc que conec molt bé, i això passa cada setmana, fins i tot a l'hivern. Sembla ser que la colònia equatoriana de Barcelona ha pres el parc fluvial del Besòs com a propi amb el mateix fi. Coneixeu algun altre lloc on passi això? Si voleu, podem quedar el proper diumenge, li treiem llustre al mall i anem per fenya.


Bon cap de setmana domingueros!

17 comentaris:

Oriol ha dit...

Puji, sembla mentida que t'hagi de corregir, als anys 60 no era carmanyola, era i és "Fiambrera" de tota la vida.
Això s'arreglaria amb una cubes de formigó, uns petits fonaments i unes 25 plantes d'hotel en aquest "parcucho" amb un camp de golf de 36 forats i un "aquadiver", això si, Tot sostenible!!!

Ferran Porta ha dit...

Jo també l'he vist, la porcada del parc del Litoral! Si es molestessin a llençar la brossa quan pleguen veles encara, però està ple de guarrus del cupó!! :(

c.e.t.i.n.a. ha dit...

"Fer el dominguero" és el turisme dels pobres. Ho sé perque ho he fet de petit amb els meus pares. Si fins i tot feiem costellades a Collserola!!!

De fet cada dia trobo més semblances entre la inmigració actual i la dels anys 60'. Quan els fills d'aquesta inmigració estiguin tant integrats com ho estem el meu germà i jo arribarà una nova tongada d'inmigració i tornarem a començar. C'est la vie!!!

vilapou ha dit...

I a la platja? Anar expressament a una platja PLENA de gent i muntar la parada també "té delicte".

Anònim ha dit...

Jo vaig veure el mateix aquest diumenge però era una acampada de gitanos domingueros sota el passeig de la barceloneta, però lo mes fort de tot es que passava la policia i no els va dir res, això que estaven natejant tots els estris a les dutxes publiques, tremendament cop de mall a tots !!!

Clint ha dit...

diria que es pot ser "dominguero" i polit. No és problema del que es fa si no del com es fa!

Tot i això prefereixo que es quedin a barcelona que no que vinguin a tocar els collons a comarques! jajaja

mafalda ha dit...

Estic amb en Clint, que es quedin a Barcelona em sembla de conya. Deu ser perquè tinc els pares a població de costa i el trajecte que abans feies en 35min ara tardes hora i mitja per culpa dels platja-addictes.

Anònim ha dit...

Quan quedem per anar a currar domingueros guarros?

g! ha dit...

Ostres! De petit petit petit recordo anar amb el 850 de color blau del meu pare (tenia el motor darrera) i anavam els diumenges a Castellterçol (que ara mateix no sabria situar en un mapa) :-)
Recordo les truites de patata que feia ma mare, i com l'anunci de cocacola, les hores que passavam a la carretera.

L'altre cosa és ser guarro o no, ja siguis dominguero ecuatorià o un catalanet anant de creuer per les illes gregues.

salut i bon cap de setmana!

mossèn ha dit...

llàstima que siguin "dominguerus" i no "domingueres" o millor encara ... "domingues" ... BOING BOING !!! ... sí senyor, amb un bon parell de pits es perdona tot o no ?? salut

Bachi ha dit...

Anant cap a Castelldefels per l'autovia també es veu una mena de càmpping i tot de gent sota els pins amb els tapers fent el dominguero. A mi no m'hi veureu mai així.... espero

Joana ha dit...

El problema és com deixen els parcs i els llocs on fan el pícnic.Les barbacoes a l'estiu?
De totes maneres crec que les riuades de " domingueros" va variant de lloc.
Un mal dia se'm va acudir anar a la " Illa fantasia" al Maresme....Un malson,us ho ben juro!!!!i a sobre era Agost...

Metamorfosi ha dit...

Que si coneixem algun altre lloc on també passi això??

Tenim la sort que la nostra escola té un pati amb arbres i un bon tros d'herba que es manté regadet i cuidat. Els dilluns al matí, el pati de l'escola està ple d'ampolles d'aigua. Inclús a vegades s'hi han trobat samarretes oblidades, llaunes de cervesa, etc. que ni es molesten a deixar dins les papereres.

Sembla que els diumenges, grups nombrosos (majoritàriament immigrants) salten la tanca i assalten l'escola, muntant pic-nics i acompanyats dels gossos i tot!!!

Quan dius que comencem a repartir els cops de mall?

Petonets i bon cap de setmana!

Modgi ha dit...

Estic a favor de muntar una brigada ciutadana anti-dominguera amb passamuntanyes.

Només hi ha una cosa pitjor que un dominguero. I són: 2 dominguerus

Puji ha dit...

ORiol, tens raó, la fiambrera sempre serà la fiambrera.

Ferran, els humans som uns porcs. Sobretot alguns.

Cetina, jo també he fet el dominguero. Dissabte, sense anar més lluny. Només demano respecte pels altres i per un espai comú.

Vilapou, i amb radio teletaxi a tota hòstia.

Farlopa, jo vaig dir a la guàrdia urbana si no podien fer res, i em van dir que "eran ciudadanos disfrutando del espacio público de Barcelona", així, en castellà.

Clint, totalment d'acord.

Mafalda, és un dels preus de viure a l'Empordà, sinó que li diguin al perico.

Òscar, els detenim a tots i els portem a la gespa de Montjuïc?

G, d'acord. Però crec que un parc urbà no és lloc per fer barbacoes i penjar hamaques entre dos arbres per fer la migdiada (no és una exageració, això és així).

Mossèn, si les domingueres tenen bones domingues se'ls hi perdona tot.

Bachi, allà també hi ha unes senyores que prenen el sol amb poca roba.

Joana, vas anar a il·la fantasia? Quines coses se t'acudeixen!

Metamorfosi, se us colen al pati de l'escola? Amb els gossos? Home, jo crec que en el teu cas segur que la poli sí que hauria de fer alguna cosa, no?

Modgi, els podem fer recollir la merda que deixen amb la boca.

Anònim ha dit...

Doncs, jo, eh, jo, una vegada, eh, jo una vegada en vaig trobar mitja dotzena dins del test del ficus del balcó.

Charlie ha dit...

i els equatorians no podrien adoptar una altra mena de costums d'aquí?