http://instagram.com/14_puji YouTube

26 de març del 2007

Guant llençat

Després de mesos de sentir la mateixa cantarella, d'estar farts d'allò que no governa el partit que ha guanyat, que s'ha desaprofitat l'ocasió per fer un govern catalanista, i moltes altres frases carregades de ressentiment, ERC ha llençat el guant a la cara de CiU, oferint-li la tan ansiada Presidència de la Generalitat. La condició posada sembla coherent i totalment adequada al partit que s'ha postulat com a defensor dels valors patris de la catalanitat. ERC, segurament apretada per la nova opció de Carretero, només demana a CiU que es deixi estar de mitges tintes i d'eternes negociacions infructuoses i es decanti pel catalanisme sense embuts del que sempre s'ha vanagloriat.


Curiosament, el guant ha caigut a terra. I és que CiU sempre ha viscut del tarannà de botiguer negociador propi de la burgesia catalana clàssica, i la por de perdre aquesta posició que els fa guanyar els vots de qui són com ells, li impedeix posar els collons sobre la taula i plantejar d'una vegada les coses clares als veïns que ens tallen les ales.


Declinant aquest desafiament, i a sobre titllant-lo de "broma", queda en evidència que el catalanisme dels democratacristians va a mig gas, i hauria de fer callar una temporadeta els laments rabiosos, però molt em temo que no serà així.

13 comentaris:

Unknown ha dit...

A mida que passen les legislatures em torno més pessimista. Sempre he criticat el gustet que els barons escocesos de Braveheart tenen per la poltrona, però és que portem dos mandats amb ERC a la Generalitat i l'únic que veig és que els que venien amb la cara pintada i les armes a punt també han decidit rentàr-se-la i passar per la pelu.
Els dos semblen obsessionats en guanyar la competi de qui té la 'senyera' més gran i no pensen en una altra cosa no sigui el seu partit.

El veí de dalt ha dit...

També té tela que ara es despengi ERC amb aquesta proposta. La política té mmeandres que no acabo d'entendre. I em sembla que ja no ho vull entendre.

Clint ha dit...

Tant de bo penses que això té algun sentit i no sigui unaltre patinada dels d' Esquerra. Fer publiques una proposta semblant en mig d'una calçotada, em sembla si més no d'una poca vista...Això si el Montilla deu estar conteeeennnt! A mi cada cop em costa més justificar-los que vols que et digui.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo no penso perdre el temps discutint sobre cortines de fum com aquesta.
Això son collonades de cara a les municipals. Si ERC ho vol fer, que ho proposi avui mateix i que CiU li faci costat. Per que no ho fan?

Dani R. ha dit...

Un brindis al sol, fum, electoralisme, bla, bla ...

Em sap greu però ni m'ho empasso.

Puji ha dit...

D'acord amb tots, és un globus sonda electoralista de cara a les municipals, sense una proposta formal.

El que m'escandalitza és que CiU ni tan sols s'ho plantegi.

Mikel ha dit...

estic totalment d´acord amb el Kanuddao´s

Gerard Agudo ha dit...

ERC com sempre mig any tard.!!!

Anònim ha dit...

Jo he flipat bastant amb la noticia i realment es patètic i com sempre fan tard, ja van trair un cop i ara això només ho fan per fer fum i recuperar terreny en les municipals... trist i lamentable :-( Ja veurem que van dient al llarg dels dies...

Rituslee ha dit...

Ha arribat un moment, en política, que ja no em crec res. Aquesta és una altra estratègia (tots els partits ho han fet, ho fan, i ho faran) per poder rebatre els arguments de CiU quan titlla a ERC de nacionalistes de fireta i de seguidisme a Montilla, bé, i pq hi ha les municipals a la cantonada.

La pregunta és: es pensen que la gent és imbècil? es pensen que som tan ingenus de creure'ns tota aquesta farsa? Vaaaa, home neuacagaralavia!!M'agafen ganes de no votar-los mai més.

Anònim ha dit...

Finalment CIU s'ha desmarcat de la jugada dient basicament que no es legal convocar-los, cosa que desgraciadament és veritat. Si continuem amb tanta claudicació i benevolència ens acabarem convertint en una maleïda provincia de Castella més...

existència rudimentària ha dit...

Us enrecordeu de les pintades ERC+CIU=CAT¿?
Semblava que era broma.

Espero que ho sigui.
La poca experiència d'ERC alhora la por a que sorti una Rahola o un Colom qualsevol i l'estrany sentiment de CIU "catalans, i tant, pero muy españoles tu" no m'acaben de fer el pes. És més, m'espanta.

Ja em veig un Mas president creient-se el rei del mambo abaixant-se els pantalons a madrid. Bé, això ho fan tots, no té cap mèrit. I em veig un Carod delirant rotllo musa de la independència. De vegades em pregunto perquè s'ha d'anar a votar, si te l'endinyaran per on vulguin com vulguin.

Jo les properes voto a qui em legalitzi el fumeteo. Com si és el Partit Lobotomics Progressistes... tan s'aval!

grass-shopper

Puji ha dit...

No deieu que la política catalana estava avorridota? Toma moviment!