http://instagram.com/14_puji YouTube

27 de febrer del 2007

Quin país Catalunya! (2)


Fa uns mesos us vaig parlar aquí, de com n'és de bonic el nostre país i de què poc el coneixem. Segurament, la zona de Catalunya que guarda més indrets tan preciosos com desconeguts són les comarques tarragonines. Aquest cap de setmana la M i en J ens van mostrar un d'aquests raconets. Dins el Parc Natural de la Serra del Montsant s'amaga el congost de Fraguerau. És un congost profund i sinuós format per l'erosió que el riu Montsant ha fet en la roca sedimentària de conglomerats. Al fons de la vall, s'alça l'ermita de Sant Bartomeu, a la qual es pot arribar amb una passejadeta d'una hora pràcticament en pla pel mig del congost. A mig camí es troben les Cadolles Fondes, unes piscines naturals formades en la roca, on si hagués estat estiu, de ben segur hauriem fet una capbussada.


El congost és propietat de la Fundació Territori i Paisatge, de l'obra social de la Caixa de Catalunya (per fi una Caixa que fa alguna cosa de profit amb la seva obra social). Aquesta Fundació es dedica a comprar a propietaris privats els terrenys on es troben espais d'interès natural, per tal de fer-hi una gestió conservacionista i organitzar-hi activitats per mostrar-los al públic.


En definitiva, un lloc ideal per fer una excursioneta de cap de setmana i conèixer el país més collonut del món, el nostre.

12 comentaris:

David ha dit...

I on us vau allotjar???

Puji ha dit...

A casa la M i en J...

Mikel ha dit...

No t´en pots fiar gens de "les caixes" i la seva obra social...

Charlie ha dit...

no em toquis el tema de les obres socials que m'excito.

Candela ha dit...

Queda apuntat a l'agenda!

Txell ha dit...

Sí, no te'n pots fiar gens i menys de la Caixa. Que per cert hi treballa la Cristina, no?

Oriol ha dit...

ok, puji, queda anotat. és una de les provincies que no hi he anat massa. Tinc previst passar-hi uns dies en breu, potser per setmana santa.
Podrien fer una bona obra social, i no carregar comissions i impostos revolucionaris per gestionar els diners, ni les quotes de manteniment, ni ingressar xecs, etc.. això si que sera supersocial!!.

Puji ha dit...

Vale que les obres socials són una pantomima que es fa servir més per publicitat que per res, però si tenen alguna conseqüència positiva, collonut, no?

Charlie ha dit...

La única conseqüència positiva que podria tenir una obra social seria un Euribor +0,0. Tota la resta, són pantomimes per autopromocionar-se tot manipulant el sentiment d'autoculpabilitat de la gent.

(Sí, ja ho sé, em repeteixo. Però és que m'indigno molt.)

Bachi ha dit...

Per les fotos de l'enllaç sembla un lloc collonut!

Anònim ha dit...

Que bonic! Sí que és veritat que a Catalunya hi ha raconets com aquest que no coneixem. Però és que la majoria tampoc es donen a conèixer (poser millor així).

Anònim ha dit...

Que asco da las cafolles fondes!! Lleno de perros apestosos y que les hace falta chanpu anticaida de pelo. Olor a perro mojao!! Y a los amos no les hiria mal un poco de champu y gel y esponja. Madre mia!! Los perros y sus pelos y su peste que se lo coman los amos!! Piojosos!!