http://instagram.com/14_puji YouTube

26 de gener del 2007

Canvi climàtic?


Ahir l’Edu va fer un post sobre el canvi climàtic. Vaig començar a escriure un comentari, i era tan llarg, que es va convertir en un post:

Sé que els mitjans de comunicació són (tots) sensacionalistes i que aprofiten qualsevol cosa per fer alarma social i vendre diaris o el que vulguin vendre.

Sé que alguns científics, de científics només en tenen el nom, són més sensacionalistes que els mitjans que he dit abans i només volen sortir a la tele.

Sé que George W. Bush menteix més que parla i si ara diu que s’han de reduir les emissions, algun benefici en treurà.

No sé si fa més calor ara que fa mil anys, perquè jo no hi era, i no sé si l'escalfor d'ara és culpa nostra, tot i que el més probable és que no ho sigui.

Sé que en l'últim segle ens hem passat en el consum d'aigua, de matèries primeres, i sobretot, de combustibles fòssils, i que en aquest segle, amb la incorporació asiàtica al mercat de consum, ens passarem encara molt més.

Sé que cada any ens estem sissant milers d’hectàrees de les selves tropicals, que són enoooooooooooormes transformadors de CO2 en O2.

Sé que l’efecte hivernacle existeix, és un efecte natural que podeu comprovar sempre que vulgueu en un desert o en nits serenes d’estiu al Pirineu, i sé que el CO2 i el vapor d’aigua, entre d’altres, són els seus responsables.

I sobretot sé que, tard o d’hora, aquests excessos ens passaran factura d’una manera o altra, i potser serà més d’hora que tard.

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo n'estic segur que la situació exigeix una major responsabilitat i esforç per part de tothom en pro de la sostenibilitat. Ara, l'enfocament 'això s'acaba, nois' dels mitjans en aquests darrers dies... És que podrien haver dit el mateix però enlloc d'estar enumerant coses per posar-nos les mans al cap, podrien haver parlat més de les mesures que es podrien aplicar per intentar frenar o corregir aquest procés!

Otger Cataló ha dit...

i tant que si, ha d'haver-hi respecte i un esperit de deixar un bon món pels que venen darrera, però és que sembla que s'acabi el món.

Dani R. ha dit...

Veig que avui ens hem alineat bastant amb els respectius posts.

Oriol ha dit...

les cremes solars cada vegada tenen el factor de protecció més alt. Potser no som els únics responsables però segur que ho hem accelerat bastant.

Candela ha dit...

Estic amb l'Edu, també hauria de ser una qüestió de solidaritat i generositat, ho esgotem tot com si no vingués ningú darrera.

Joder, Puji, joder...Jo sí que estic patint un canvi climàtic des de fa tres mesos...

Miki ha dit...

Puji totalment d'acord amb la ultima frase, aquest exces ens passara nota, i cada cop crec que sera mes aviat que tard.
Be n'estic segur, per que això de creure que tota la humanitat ens ficarem d'acord a fer un planeta sostenible, pues com a que ho veig dificil.

Pero com sempre dic, per mi no quedarà intentar-ho almenys quant peti, que pugui dir, per culpa meva no ha estat.

I sobre lo dels mitjans de comunicació fa una setmana el diari ADN si que ficava dos planes, per poder fer coses senzilles que contribuirien a frenarlo.

Anònim ha dit...

Jo ja he dit que em preocupen les cigonyes! I, aquí ningú les té en compte!

Puji si vols limitar la pujada de la temperatura terreste, en detriment meu, et demano que no publiquis la teva foto a la dutxa!

(Perdó, no ho he pogut evitar!) :P

Anònim ha dit...

Siguem més o menys culpables, el que està clar que els ciutadans no en sóm els culpables.
Les administracions perden milions de litres d'aigua en les canalitzacions i ens fan tancar l'aixeta quan ens rentem les dents. Les macro empreses generen gasos i més gasos a l'atmosfera i ens demanen que anem tant en cotxe, quan no tenim més remei, ja que no hi ha un transport públic decent. I molt més!!

Així, que les culpes les asumeixi qui les hagi d'asumir. I que no ens fotin les culpes a nosaltres bombardejant-nos amb notícies que per norma son demagògiques.

apa

David ha dit...

No ens podem quedar només en buscar els culpables...
Evidentment, qui en tingui més culpa que assumeixi més responsabilitats, però si jo hi puc fer alguna cosa que algú m'ho faci saber, perquè jo ho faré.

Per mi no s'hi val allò de "resulta que les empreses contaminen la ostia... i ara a mi em fan reciclar? I una merda!". L'actitud personal és responsabilitat de cadascú i jo vull assumir la meva.

Puji ha dit...

A veure, primer de tot, donar la benvinguda a la cullerada a l'escarabat. Escarabat, tu no t'has de preocupar perquè en cas de catàstrofe seràs l'únic que sobreviuràs.

Dit això, teniu raó en què els culpables no som els ciutadans (Candela, tú una mica sí), però no ser culpable no vol dir no ser responsable. Ja sabem que no ens podem fiar de la política, i un cop més, haurem de ser nosaltres els que posem els ous, o els ovaris, damunt la taula. Cada petit gest compta. Cada cop que apaguem un llum no necessari, cada cop que agafem el metro enlloc del cotxe, cada cop que comprem un moble d'aglomerat enlloc de fusta massissa, estem estalviant CO2 a l'atmosfera. Això ens pot semblar petit i insignificant, i ho és. Però si ho multipliquem pels mil milions d'habitants del primer món és moltíssim.

Compto amb vosaltres!

Anònim ha dit...

Gràcies.

Et convido a passar pel meu (humil bloc) i segueixo pensant que es clar que hem de fer alguna cosa. Però als que li pertoca que també ho facin.

apa