http://instagram.com/14_puji YouTube

23 de gener del 2007

Barcelona, posa't guapa!

He fet aquesta foto fa una estoneta, al sortir de casa. En primer pla es veu un solar de merda amb una caseta en ruïnes al mig, que l'Ajuntament va habilitar fa un temps com a pàrquing pels veïns, però que aviat només podran utilitzar els veïns que tinguin un 4x4. A l'esquerra de tot, l'edifici blanc és el CAP Poblenou, rehabilitat fa poc, després de tres anys eterns d'obres. Si seguim cap a la dreta, treu el cap la punta de la polla de la torre Agbar, edifici bonic i funcional on n'hi hagi, que tot i ser un símbol fàl·lic mondo i lirondo, tothom diu que és superguai. Just a sota veiem una gasolinera CEPSA, que va ser construïda enmig del no res, però poc a poc hi van creixent edificis al voltant. Ara que es van suprimint les gasolineres al mig de la ciutat, aquí en fan una de nova. Més a la dreta trobem un enoooooooorme edifici en construcció. És l'edifici Sky Barcelona, que dóna a la cantonada dels carrers Lope de Vega i Diagonal. És un sensacional edifici de 28 plantes amb habitatges d'aquells baratets baratets, oficines i un hotel. A la llarga, tota aquesta part de la Diagonal estarà farcida d'edificis "singulars" com aquest. Just a sota hi ha dos edificis d'habitatges en construcció, també amb preus intocables. A la foto ja no surt, però, encara més a la dreta hi ha les obres del Parc Central del Poblenou, dissenyat pel mateix arquitecte superguai de la polla Agbar. Seguint la tònica de l'artista potser les fonts tindran forma de cigala i els llacs forma d'almeja, ja ho veurem. I també sense sortir a la foto, darrera de l'edifici Sky hi ha Can Ricart, amb el qual encara no sabem ben bé què passarà.

Total, que aquest és el bonic panorama que trobo cada dia en sortir de casa...qué bonito es Barcelona.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

En Serrat, deia: "Que bonita és Badalona"... Collons! el nano hauria d'haver fet la cançó a Barcelona...

vilapou ha dit...

..en invierno y en veranooo..
És el progrés amic. Després faran aquella foto del sky-line i presumiran d'allò més.

vilapou ha dit...

Per cert, enhorabona pel premi de la Candela.

Mikel ha dit...

Doncs l´estant deixant força moderna , cara si , pero txupi-guai no? tota la zona zquesta de diagonal mar que no valia un duro ara no vegis com a pujat de preu...

Candela ha dit...

Bon migdia Puji...

Jo l'altre dia vaig agafar el 7 des de les Glòries i estava tot tallat per les obres i em van fer un tour per la zona aquesta. Mare meva, quina por tot el que estan fent allà...

Jo abans tenia una vista preciosa des del meu lloc preferit de la ciutat i ara cada cop veig menys el mar i més blocs de pisos o de hotels o de ves a saber què...

Bachi ha dit...

Jo crec que Barcelona tenia un gran problema d'identitat sexual i, per aquest motiu, l'ocurrent Clos va decidir resoldra-ho construint el maromo aquest de la torre Agbar. Jo no passo gaire per aquesta zona, però a mi m'agrada força la torre i com estan deixant la zona... encara que les obres sempre són un conyàs!

Oriol ha dit...

ai, puji, Poble Nou, .... nostalgia....com va dir en Frederic Porta al pregó d'enguany, el valor del barri és la seva gent...
També, no oblidem, que tenim el que hem votat i hem permès.

Dani R. ha dit...

Pos jo, com a fill adoptiu-laboral de Poblenou trobo que està quedant prou bé. Almenys per venir a treballar al 22@, per viure-hi potser és una altra cosa, no?

PS.: Grrr! Per què may escric la paraula de verificació a la primera.

Candela ha dit...

Sí, es que Bcn per treballar o venir a comprar o de turisme està molt bé. ¿Ara de la gent que hi vivim qui se'n recorda?

Bé, som temes que m'exasperen, com el de la Mayol...

Clint ha dit...

Per mi el millor de Barcelona és quan la veig per el retrovisor al marxar!
Barcelona, és cool, és fashion, té bons restaurants, i tot això però per viure...cap al poble! i tot i això depen a quin poble ja comença a costar estar tranquil!

Jo el que prefereixo és viure sota l'escala! ;)

Clint ha dit...

Per mi el millor de Barcelona és quan la veig per el retrovisor al marxar!
Barcelona, és cool, és fashion, té bons restaurants, i tot això però per viure...cap al poble! i tot i això depen a quin poble ja comença a costar estar tranquil!

Jo el que prefereixo és viure sota l'escala! ;)

Puji ha dit...

Companys i companyes, ja fa anys que Barcelona s'està convertint en una ciutat que és cosmopolita, que és referent universal, superfashion, eco-socialista, gauche divine, i xupiguaiquemola, i això a mi m'agrada, EM SEMBLA MOLT BÉ! Però això no es pot aconseguir a costa del paisatge urbà i del paisatge humà dels que hi vivim cada dia.

Dani, mai escrius bé la paraula de verificació a la primera perquè escrius may amb Y.

Candela, aquest lloc teu de Barcelona és dalt d'una escala?

Candela ha dit...

És clar.

Les escales són... buffff.