http://instagram.com/14_puji YouTube

13 de desembre del 2006

Per les persones

S'està debatent al congrés dels diputats de Madrid una nova llei per la qual els pares podran gaudir de quinze dies de baixa pel naixement d'un fill. La mateixa llei preveu que d'aquí al 2008, aquest permís s'allargui progressivament fins a un mes, independentment de la baixa maternal de 16 setmanes de la mare.

Tots els grups polítics estan d'acord amb aquesta proposta. Tots menys un, que s'ha quedat sol anant-hi en contra. Sabeu quin és aquest partit? No? Sí home, aquell que diu que defensa els drets de les persones, aquell que defensa els valors de la família tradicional. No hi caieu? Bé, és igual.

El que importa és que una llei d'alt caràcter social tirarà endavant, i obre les portes a que el temps que té la mare per estar-se amb el seu fill s'allargui en un futur, a un mínim de 6 mesos o fins i tot a un any com fan alguns països europeus. La qüestió és tirar endavant, no enrera, ajudar les persones i no els empresaris, i recolzar l'activitat empresarial, però no a costa de les persones.

16 comentaris:

vilapou ha dit...

No hi ha com tenir mainaderes...
Parlant més seriosament ja seria hora que els homes tinguessin també dies de baixa paternal i els aprofitessin responsablement.

Anònim ha dit...

I tant! On s'és vist això dels dos dies...

Txelleta

Anònim ha dit...

A Suècia tenen 1 any de baixa!!!
Trobo molt bé això dels 15 dies. Els primers dies estàs feta pols i gairebé no et pots ni moure del llit a causa del punts...

Soc la Jbauer

Charlie ha dit...

Espero pel bé del govern espanyol que aquesta nova llei surti al BOE abans de que la meva dona pareixi (mitjans de març), perquè sinó aniré al Congrés a tallar caps.

(Puji, discrepo amb lo del 2008. És "en un periode de 8 anys", no al 2008)

Bachi ha dit...

Espero que aquesta llei surti abans que la meva dona pareixi(2032). Ja se sap que "las cosas de palacio van despacio".

Puji ha dit...

Ei Xarli! Tu sempre atent! Gràcies per la correcció.

Bachi, vols dir que encara se t'aixecarà?

Petons paternals a tots!

Bachi ha dit...

Home, no em diguis això que em fas pensar i després ploro. Espero que en aquella època hagi sortit la segona versió de la Viagra. Però això mai se sap! Mira el Papuchi (en pau descansi)

Anònim ha dit...

Estic d'acord en la proposta pero tot i que no soc empresari, tambe s'ha de pensar en que el pais sigui competitiu i aquest no ens enganyem no es el cas ni molt menys de catalunya i menys d'espanya!!

Si es pot fer un any de baixa o un mes pel pare, es per que el pais on s'aplica les empreses son competitives i els treballadors, pero aqui tambe hi ha la estadistica de que son un pais molt poc productiu, tant com empreses com per treballadors i no parlem dels productes que fabriquem que molts no son gens competitius. Per una part tambe s'ha d'entendre a la gent que fica els cuartos per treure un rendiment, i si ja hi ha aquest atenuant suma-li que els treballadors facin un any de baixa.

pero que consti que veig a favor que es tingui 15 dies, pero al hora de que els treballadors cumpleixin i no defraudin a la seva empresa tambe s'hauria de controlar, segur que tothom coneix multiples casos de gent d'aquesta.

lo de sempre pagar justos per pecadors.

Anònim ha dit...

Sense comentaris... especialment, des que te'n rius de mi a altres blocs.... :(

Això no se li fa a una senyoreta: jo que ,ostrava els meus (des)coneixements literaris OXIMANORENCS i, tu... Buaaaaaaaaaaaaa

M'has empés a una tarda de compres a causa de la teva burla... :P

Jajajaja ;)

Clint ha dit...

cert que la baixa és curta, molt especialment per als pares, però a banda d'això caldria també veure que passa quan tornes a treballar perquè després si que és el despiporre!

Anònim ha dit...

la democracia serveix per solucionar aquestes coses

Anònim ha dit...

el d´abans era jo....en Mikel

Puji ha dit...

Miki, gràcies per una altra visió, ja he dit que cal promocionar la incicativa empresarial, però alguns empresaris (sobretot els més grans) es pensen que treballen amb màquines i no amb persones.

Tarambana, ei! que a vegades també us tiro floretes! No us enfadeu! Un petó oximarònic.

Candela ha dit...

Ja soc beta. I estic molt enfadada.

Puji ha dit...

Cony Candela, no te m'emprenyis, ara!

Oriol ha dit...

Puji, mira, per mi, qui realment necessita la baixa és la mare, en el meu cas, es queden fetes pols físicament i psíquicament. Un cop em van dir, més o menys ".. a les empreses interessen les dones fins que son mares i els homes en quan són pares, només així és quan rendeixen al màxim, en el primer cas per promocionar-se i per ambició i en el segon perquè llavors ja volen seguretat econòmica i estabilitat laboral", i no sóc gens matxista.