http://instagram.com/14_puji YouTube

6 de novembre del 2006

Repetimos?

Au! Tornem-hi que no ha estat res! Semblava que teniem un ventall ampli de possibilitats, i que les negociacions serien llargues i dures, que la llarga ombra de Zapatero es projectaria sobre Catalunya, però es veu que no. S'han posat d'acord ràpidament, i tornem a tenir tripartit.

Els que em llegiu sovint sabeu que el meu desig era que Esquerra es quedés fora del govern per recuperar-se de la cremada de l'anterior etapa, tot exercint el poder que suposen 21 escons, però ha primat més l'ànsia de ser dins el govern. Només espero que, tan ells com Iniciativa hagin après dels errors i tinguin més maduresa governativa, no es deixin tornar a prendre el pèl, se sàpiguen defensar dels atacs que tornaran a arribar des de la dreta, tan de l'espanyola com de la catalana, i sàpiguen contrarestar les imposicions que arribin des del carrer Ferraz (de Madrid). Hi ha qui diu, i potser amb raó, que les assemblees dels partits són les que decideixen, i les assemblees dels partits són les que estan ocupant càrrecs públics, així que han decidit quedar-se on són que hi estan molt bé.

Com a persona d'esquerres que em considero, no em sembla del tot malament la reedició del tripartit. M'agrada tenir un govern progressista, que, a sobre té un partit que aboga clarament per l'ecologisme. També m'agrada que el llardós d'en Mas es torni a quedar mossegant la pols a l'oposició mentre va dient que ha guanyat les eleccions, ell que ja es veia fent el missatge de nadal. Senyor Mas, a veure si se n'assabenta d'una vegada. Tres partits sumant vots són tan legítims com un de sol que en tingui molts. El joc democràtic que tenim muntat així ho permet, així que siusplau no segueixi fent-se l'ofès i el vilipendiat.

Només hi ha dues coses que no m'agraden d'aquest nou tripartit. La principal és que fa Montilla president. La segona és que el govern serà liderat pel PSC, que cada cop és menys PSC i més PSOE, i que els espanyolistes d'aquest partit, com la de Madre, el Zaragoza i el propi Montilla intentaran governar en clau espanyola. Espero, com ja he dit, que Esquerra ho sàpiga contrarrestar. Deixem temps al temps i a veure què passa...

Per cert, si algun cop em torno a vestir de Mago Félix, recordeu que el que passarà és just el contrari del que jo dic.

12 comentaris:

Txell ha dit...

Puji guapu, ja t'ensenyaré jo a comptar i a saber qui és llardós i qui no...

Oriol ha dit...

PUji, vol dir que l'Espanyol guanyarà la lliga?.
Evidentment que la llei electoral permet el pacte del 2,3 i 5 per sobre del 1º, però a qui ha votat més gent no governarà. Potser a arrivat el moment de revisar si la democràcia és el millor sistema per elegir dirigents. Seria costos però potser es podria decidir de les diferents opcions de formar govern que hi ha, fer un referendum i que el poble tornés a dir la seva.

Anònim ha dit...

Puji, sincerament creus que ICV ha aplicat polítiques ecologistes estant al Govern?

Què passa amb la MAT?
Què passa amb el túnel de Bracons?
Què passa amb la roba de marca d'en Xoan Saura?

Txell ha dit...

Puji, pq no hi cap cotxe oficial que sigui híbrid? Pq a les noves comisaries no posen plaques solars? Pq els sobres de propaganda electoral de les esquerres eren de plàstic i els de les dretes de paper? Pq el govern d'esquerres i ecologista és una farsa?
Segueixo?

Anònim ha dit...

Puji,
El disgust et fa pixar fora de test?

Unknown ha dit...

Bueno, bueno... com està la parròquia! De moment no hi ha res tancat. I si els pactes (que són la solució menys dolenta per formar governs) donen un nou tripartit, amén i ja anirem jutjant si ho fan bé o malament.
El partit que ha rebut més vots no ha estat capaç de formar govern. És el que hi ha. El nou govern té més suport popular que el que hagi pogut rebre CiU. Insisteixo, es voten llistes. Són aquesta gent (no nosaltres) qui dóna presidències i càrrecs de govern. Està clar que el sistema es pot millorar, però fins ara mai hi ha hagut consens entre els partits per fer-ho.

David ha dit...

Parlar de dretes i d'esquerres quan no parlem d'extrems cada cop està més allunyat de la realitat. L'últim discurs d'en Mas a Ripoll va ser molt més social que qualsevol dels del PSC... El fet està en que no ens foten cas, els importa una merda el què votem.
Està clar que realitzar pactes és legítim, però jo parlo de la legitimitat del vots i de la ètica dels partits polítics perdedors. Com pots tenir collons de formar govern quan saps que estàs a gran distància del partit polítric més votat??? La resposta deu ser que se te'n refot una merda el que la gent voti, no?

Aquí teniu els rols d'aquest magnífic tripartit:
Zapatero = Gepetto
Carod = Pinocho
Saura = Pepito Grillo
(En Montiya vaga dient: "Miénteme Pinocho, miénteme!)

Dani R. ha dit...

La clau és no enganyar a la penya. El sistema és el que és i si sumen sumen i punt. Però no pots timar a la gent, has de dir a quí faràs president de manera clara.

Us imagineu quants escons tindria ara ERC si durant la campanya Carod hagues dit: "si no puc ser president, faré resident a Monty"

Anònim ha dit...

Durant vint-i-tres anys van tenir l'oportunitat de canviar la llei electoral. Estic d'acord que ERC passés a la oposició, però per un altre banda penso que és més positiu tenir algun càrrec de govern i que puguis demostrar que vals. També dic que si ERC arriba a pactar amb CIU trenco el carnet.
Per cert s'han acabat els bolets si no plou.

Puji ha dit...

En el post m'he descuidat de dir una cosa que ha matisat en Kanu. No hi ha res tancat i m'ensumo que encara pot haver-hi alguna sorpresa d'última hora. Si em torno a equivocar l'espanyol guanyarà la lliga.

Ahir vaig fer 6 rovellons i mig cistell de camagrocs.

Mikel ha dit...

Molt ben dit Txell!! Tot aixo del saura queda be de cara a la galeria pero a la practica res de res...
Per cert Pericos!! una cosa es que el Puji s´equivoqui en una especulació electoral pero d´aqui a que l´espanyol guanyi la lliga....JUASJSAUJSAUASJUASJUAS

Anònim ha dit...

ERC i PSC mentiders!

Oriolsl: si-us-plau, no em diguis que tens el carnet d'ERC i vols que Muntiya sigui president de Catalunya. No pot ser. Què ens està passant? No estaràs d'acord també en que la Letizia tingui més descendència, oi?