http://instagram.com/14_puji YouTube

27 de juny del 2016

La B!!! La B!!!



Després de la jornada electoral d'ahir, permeteu-me fer una mica d'anàlisi política de pa sucat amb oli.

A Espanya va guanyar (un altre cop, oh sorpresa) el PP de l'inoperant Mariano Rajoy, que continuarà fent caminar ràpid Espanya, i els Podemos es van quedar sense el seu ansiat sorpasso, deixant vius, un cop més, el PSOE i el bipartidisme.

I a Catalunya, seguit de prop per Esquerra Republicana, va tornar a guanyar EnComúPodemCatalunyaSíQueEsPotAlabimAlabamChiribiribiriPorompompom. I és a ells a qui, en la seva victòria, dirigeixo la meva profunda anàlisi en forma de pregunta dicotòmica.

Amics de ECPCSQEPAACP, només feu que parlar de canvi, de fer fora la màfia, la casta i patatim i patatam. Molt bé. Hi estic d'acord. I des del meu punt de vista, teniu dues opcions per portar a terme aquest canvi:

Opció A

Fundar una REPÚBLICA catalana mitjançant un procés constituent participat per la gent. Una República amb una massa electoral majoritàriament d'esquerres, on la tant odiada Convergència Mafiosa dels Pujol, Mas i companyia es converteixen en partit residual, i on molt probablement podríeu governar per portar a terme les tan necessàries polítiques socials que defenseu.

Opció B

Reformar la MONARQUIA espanyola casposa, caciquil, cerril, feixistòide, on es premia i s'aplaudeix la corrupció, el lladrocini i la conspiració político-judicial, on tot s'hi val per l'únic objectiu de preservar la Sacrosanta Unidad de EsPaÑa, on continuarà manant per sempre més el PP, alternant de tant en tant amb el PSOE, una versió aparentment més amable del mateix caciquisme medieval, i on mai aconseguireu ser res més que una anècdota parlamentària.

La dicotomia té poca discussió, ho sé, però crec que els ECPASPKDJFSDUYFS, així que sentin la paraula CATALANA de l'opció A, faran com la senyora d'aquest vídeo whatsappero.






3 comentaris:

Sergi ha dit...

El problema no són els senyors i senyores dels QWERTY. El problema són els votants que els creuen. Però de totes maneres, en realitat són una minoria. Si veus on han guanyat, t'adonaràs que el perfil de votant que els dóna 12 diputats a Catalunya és totalment Podemos, no saben què és ECP, ni coneixen Xavier Domènech. I com que voten Podemos, no els parlis de República Catalana. La cosa està complicada, francament.

Puji ha dit...

XeXu, només demano que es mullin, tu!

Josep ha dit...

Firmo l'article!