http://instagram.com/14_puji YouTube

27 de maig del 2013

La Cursa de la Guàrdia Urbana



Ahir vaig córrer una cursa. És la meva quarta cursa i ja començo a veure de què va tot això, i em permeto fer aquest post amb les sensacions i opinions que van anar creixent al meu cap mentre corria, i després.

Era la Cursa de la Guàrdia Urbana. Almenys aquest n'era el nom, tot i que el patrocinador, l'instigador i l'organitzador, eren els gimnasos DIR. Amb això vull dir que la Cursa dels Bombers va començar com una cursa d'entrenament dels propis bombers, que un dia van decidir obrir-la al públic, i el patrocini de Nike, la va convertir en la cursa multitudinària que és ara, però la segueixen promovent els Bombers i pots veure-hi bombers entrenant amb tot l'equip d'extinció d'incendis al damunt. En canvi, en aquest cas, dóna la impressió que DIR volia organitzar una cursa, que en el fons, és una forma de promoció, i per a que no sonés tant a això, van dir a la Guàrdia Urbana que si volien una cursa com la tenen els bombers, i els urbanos van dir pos bueno, pos vale, però poc hi han tingut a veure. Em va semblar una activitat promocional de DIR cent per cent. Aquesta sensació ve recolzada pel fet que amb la inscripció online, venia de regal no desitjat el registre a la web de serveis de DIR i de moment, ja he rebut un parell d'e-mails de propaganda de DIR.

A banda d'això, crec que és positiu que s'organitzin esdeveniments esportius multitudinaris com aquest. Animen a fer esport i a activar la vida social de la ciutat. I val a dir que el circuit de la cursa, que consistia en l'Avinguda Diagonal completa, des de la Zona Universitària fins el Fòrum, va ser un autèntic luxe. Pràcticament tot en línia recta i en baixada pel mig de la ciutat. Em va agradar molt! Només hi havia control de temps a la meitat i al final. De cara a properes edicions, estaria bé afegir controls, que t'ajuden a saber a posteriori l'evolució de la teva cursa, de cara a anar millorant.

Una altra cosa a canviar és la obligatorietat de portar durant la cursa la samarreta tècnica amb què s'obsequien els corredors. Ens fa semblar més borregos del que ja som de per si. Almenys, si s'usa aquesta estratègia (també publicitària), que hi estampin el número i ens estalviïn l'incòmode anacronisme del dorsal de paper lligat amb imperdibles.

Pel que fa al resultat de la cursa, a mi no em va anar gaire bé. A la Cursa dels Bombers em vaig reservar massa a l'inici, en part forçat per l'aglomeració de corredors als primers trams, i després vaig veure que hauria pogut apretar molt més. Ahir em va passar al contrari. L'amplada de la Diagonal, i el menor nombre de participants, va suposar aglomeració zero a la sortida, i l'experiència dels Bombers i el fet de saber que tot era en baixada, va fer que comencés molt fort, i anés perdent pistonada quilòmetre a quilòmetre. Suposo que aquestes coses les vas aprenent amb el temps. 

Per altra banda, vaig veure que el meu objectiu de baixar dels 50 minuts en els 10 kilòmetres està molt lluny. En circuit de baixada i al límit de les meves forces, no vaig baixar de 52. És qüestió de seguir entrenant, suposo.

Perdoneu aquest rotllasso sobre un tema que segurament no té massa interès per ningú, però em venia de gust deixar-ho anar. Si algú ha arribat fins aquí, vol dir que potser sí que li interessa. En aquest cas, deixo la pàgina dels meus resultats aquí. A la gràfica (amb només dos punts, com he dit) podeu veure com, efectivament, vaig anar de capa caiguda...


4 comentaris:

Anònim ha dit...

molt dacord en tot. La veritat es que jo afegiria dues coses:
1 - Vaig trobar abusiu el cost del dorsal (no per els 17€, que dacord, no son massa) però si l´abus de una empresa privada (DIR) que no va assumir cap cost tenint en compte la gran publicitat desplegada en tot el esdeveniment (cal tenir en compte que tots els costos de talls de carrer, tanques, etc.. ho debia assumir la guardia urbana) aixi doncs, amb mes patrocinadors, la cursa hauria estat financiada. A la cap i a la fi, ens la sua la samarreta i l´aigua de coco.
2 - l´arribada a vila olimpica: poc previst: 8000 persones buscant transport public un diumenge al mati: bravo. Entrant al metro de selva de mar, una cua que arribava a les escales amb 1 maquina operativa i sense personal a l´estació (imagino que altres punts de la zona devien estar igual)
per la resta, molt bon ambient i un luxe travessar la ciutat de punta a punta.
marc

Anònim ha dit...

segueixo sense entendre la moda aquesta de corre que ha agafat a tothom...

Puji ha dit...

Marc, també d'acord en el que dius, encara que el tema de transport de tornada no el vaig patir perquè m'agafava prop de casa. D'anada cap a Zona Universitària hauria anat bé si no hagués estat per la coincidència amb el final Primavera Sound, que va fer que el metro anés a petar de gent trinxada pel cansament i l'alcohol.

Pons, mira... una manera com una altra de perdre el temps, però t'asseguro que et fa sentir d'allò més bé.

miki ha dit...

Jaja interessant pots feua mesos que no et llegia. I si pons a tothom sobretot tios a partir dels 30 i amb nens els hi agafa, si no mequivoco puji ara ho es...

Jo tinc la teoria que es el bar d'abans actualitzat, pero com ara esta mal vist els homes corrent ...