http://instagram.com/14_puji YouTube

14 de març del 2013

Infalibilitat


Que utilitzi avui aquest títol segurament us farà pensar que parlaré del nou papa, però no. Avui parlaré de Chávez.

Chávez va tenir coses dolentes i coses bones, i una de les coses que més li vaig criticar en el seu dia va ser el seu afany d'infalibilitat quan va modificar la Constitució per poder accedir de nou a la presidència. Ho vaig trobar un tic dictatorial, propi de qui pensa que el xiringuito que ha creat només funcionarà amb ell, i que la resta serà incapaç de fer-ho tan bé.

Vist en la distància, però, en el cas de Chávez és cert. Es tracta d'un personatge tan segur de sí mateix, i sobretot, tan carismàtic, que és evident que és irrepetible i que cap dels seus col·laboradors arribarà mai a la sola de la sabata de les seves capacitats. Ell ho sabia i els seus seguidors ho sabien, i ara, veient que el més destacat dels deixebles és un estaquirot com Maduro, nosaltres també ho sabem.

Des de la malaltia del Comandante que hem vist un Maduro poc madur, perdoneu l'acudit, però aquesta matinada, la seva afirmació seriosa de que Chávez, des del cel, ha tingut influència en la tria d'un papa sud-americà sí que és d'acudit.

Així que el més probable és que el proper President de Veneçuela serà una paio poc preparat, poc carismàtic i gairebé de vodevil. Però és clar, qui som nosaltres per criticar això, tenint el President que tenim...


4 comentaris:

Josep ha dit...

Veig que no has caigut en la conspiranoia. Et felicite.

miki ha dit...

Si us plau un dia podries fer un post dient les coses bones de chavez? Tu que sembla que domines una mica del tema?

Ho dic per que si mes no , tots els mitjans d'aqui l'han titllat com a poc de dictador i , sembla ser que rebuscant, sense caure en fanatisme, no ho va fer tan malament... com volen fer veure, que com tots va fer les coses malament

Aitor ha dit...

Suposo que caldrà esperar una anys per jutjar-lo objectivament (si es que mai es pot fer això).
No sóc cap fanàtic de Chávez, básicament perquè no tinc prou coneixement, però segur que molts dels que el criticaven a mort van ser grans causants del seu ascens en un país acostumat a ser governat per unes èlits corruptes.

Puji ha dit...

Josep, no, però reconec que si em diguessin que és veritat que l'han enverinat, tampoc m'estranyaria.

Miki, no sóc pas un expert, però de coses bones en te i moltes! El problema és que aquesta façana tiranoide fa tirar enrera.

Aitor, el que està clar és que va aconseguir que els beneficis del petroli no es fuguessin cap a l'exterior.