http://instagram.com/14_puji YouTube

4 de desembre del 2012

Calma


Sempre he defensat que la independència de Catalunya havia de ser un procés democràtic, pacífic i serè. També he tingut sempre molt clar que des de l'altra banda no ens ho posarien gens fàcil per a que això fos així.

Des de la manifestació de l'11 de setembre, i passant per la jornada electoral del 25 de novembre, tot el procés ha estat tranquil, marcat per l'esperança d'un futur millor i fins i tot diria que festiu. I no hi ha res més potent que l'optimisme i la felicitat en una reivindicació. El govern d'Espanya ho sap, i ens llençaran totes les ofensives que puguin per a que ens encenguem i perdem aquesta energia positiva i festiva. I ho faran amb atacs a allò que més encén la visceralitat de les persones i dels pobles: l'atac a allò que estimen col·lectivament, com la seva cultura i llengua comuns.

La proposta de llei d'educació de Wert només és el principi. Auguro que en el futur proper ens llençaran atacs molt més feridors que aquest. Però hem de ser capaços de mantenir la calma, el desig d'un futur feliç i pensar que aquesta bel·ligerància només ens dóna més motius per defensar que nosaltres som pacífics, som respectuosos, som racionals, som diferents, i que quan aconseguim ser un poble lliure ni en recordarem d'aquests intents desesperats de colonització primitiva.

8 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

És d'agrair un punt d'optimisme, que d'entrada costa de veure però que fonamentes bé. Tens raó, Puji: els interessa crear mala maror i hem d'evitar que se'n surtin.

Sergi ha dit...

No és un atac personal, és un intent barroer de centralització per tots els territoris, però degut a la nostra identitat, i que el català és de llarg la llengua més important de totes a les que afecta la llei, tot això ens pica i molt.

Però no ens enganyem, les coses no passen perquè sí. No van dir res de les pensions abans de les eleccions, és clar, això hagués perjudicat Miss Botox. Ni tampoc van dir res d'aquesta llei, pel mateix motiu, i ho diuen després d'això de les pensions que és un tema més fort. En principi, assegurar el futur de la gent gran hauria de ser més important que la llengua, però ells saben que parlar d'això és crear un incendi. I així ha estat. Has sentit avui algú parlant de les pensions.

Putos manipuladors.

Evita's ha dit...

calma y sangre fria!

como diría Lucas Dirisio...
http://www.dailymotion.com/video/x3a6ts_luca-dirisio-calma-y-sangre-fria_news

wert, tu ve subestimando al poble català, que te van a explotar en la cara!

Aitor ha dit...

Jo el que no m'explico és com pensen "desactivar" el procés sobiranista amb aquesta mena de mesures. Es pot ser més curt de gambals?

El porquet ha dit...

1, 2, 3, 4, 5... Puji, nano, estic comptant fins a deu, com ens recomanes, perquè des d'ahir a la nit estic amb una escalfada de les històriques... Tant de bo tinguis raó.

GemmaPuji ha dit...

1001, 1002, 1003,....i segueixo contant.... està clar que no hem heretat els mateixos gens de la calma! ;)

Oliva ha dit...

CALMA...CALMA....I MOLTA PEDAGOGIA OI?, AIXI ANEM....SEGUIRA L'ASETJAMENT ECONOMIC...PERO CALMA I PEDAGOGIA....

Anònim ha dit...

#wertgonya