http://instagram.com/14_puji YouTube

26 de novembre del 2012

Idees de ressaca electoral


Ja hem votat. Cadascú ha optat pel que li semblava millor, i un cop coneguts els resultats, us deixo una colla d'idees, escrites sense pensar-hi massa, tal com m'han rajat. Llegiu-les, i recolzeu-les o rebatiu-les, però fiqueu-hi cullerada! Aquí van:

  • Catalunya en comença a estar farta de retallades, de cops de peu a l'Estat del Benestar i de la submissió a uns mercats que ens estafen cada dia. D'aquí, per mi, la patacada de CiU.
  • Catalunya de manera clara i rotunda vol decidir el seu futur, i de manera clara i rotunda vol decidir tenir un estat propi. Això, combinat amb un lideratge renovat i millorat amb escreix, s'ha traduït en una recuperació de terreny d'ERC
  • Si Mas no tira endavant el procés sobiranista, ningú no li perdonarà.
  • Sembla que hi haurà un pacte estable CiU-ERC, però és fonamental que la resta de forces sobiranistes donin suport en unes coses i facin oposició ferotge en unes altres, i això, no serà fàcil.
  • D'acord que havia perdut un munt de representació i acabava de rebre una cleca que no s'esperava, però el discurs de Mas des del Majèstic va ser pobre, destrempador i impropi d'un líder que vol portar un país cap a un procés transcendental. Espero que canviï en els propers dies i reprengui l'entussiasme cap a l'estat propi, perquè l'arc parlamentari li permet.
  • ICV-EUiA millora molt els seus resultats. La gent que aposta per la recuperació de les polítiques socials els ha fet confiança. Han de ser capaços de millorar molt el que van fer en aquest sentit durant l'etapa en què van governar. Herrera necessita madurar una mica com a líder per empènyer aquest clam d'esquerres que li ha donat suport.
  • El PSC (perdó, el PSOE) té un electorat fidel fins l'estultícia. Si presentessin un espantaocells com a candidat seguiren sent una força important al Parlament. Per mi és incomprensible que la gent voti el mateix per sistema i sigui incapaç de llegir el moment polític i les aptituds dels seus líders (líders per dir alguna cosa).
  • El PP i Ciutadans tenen un target de vot espanyolista que els votarà mentre mantinguin el discurs d'España una grande y libre. La resta del que plantegin és ben igual. Però hi són, ells i els votants, i els hem de tenir en compte.
  • La divisió de l'independentisme ha portat a la pèrdua de molts vots, especialment cruent amb la desaparició de SI del Parlament. 
  • Afortunadíssimament, els feixistes de PxC tornen a quedar fora del nostre Parlament, però compte: a Catalunya n'hi ha gairebé 60.000.
  • Tots els polítics manipulen els resultats al seu favor, i ens volen fer veure que tots han guanyat. Això no és nou. Però la interpretació dels resultats que va fer ahir el PP és insultant. Qui se les cregui, és directament idiota. En el cas del PSC (perdó, el PSOE), va ser de rissa.
  • Les dificultats pel vot des de l'estranger, el desembarcament d'apoderats del PP des de tot Espanya i el potineig que aquests han fet amb les paperetes als col·legis electorals s'han d'investigar fins les darreres conseqüències. És imperdonable. 
  • La llei d'Hondt és una estafa a la representativitat. Hem de canviar tot el sistema electoral, però això és urgentíssim.
  • La CUP, una formació de classes populars, de política de carrer, amb esperit assembleari, amb clar objectiu de canviar el sistema capitalista que escanya els més febles, i que a sobre, creu en una Catalunya independent, entra al Parlament amb força malgrat els seus pocs recursos i no haver-se endeutat per entrar en campanya. Per mi, una de les millors notícies de la nit electoral.
Així és com ho veig i així us ho he explicat. Què us sembla?

11 comentaris:

Homedeneu ha dit...

Doncs que el teu anàlisi és sospitosament encertat i clar. D'on et be la inspiració? Deu? la CIA? L'instint? HAHAHA. Bon resum.

miki ha dit...


Catalunya en comença a estar farta de retallades, de cops de peu a l'Estat del Benestar i de la submissió a uns mercats que ens estafen cada dia. D'aquí, per mi, la patacada de CiU.

Jo estic amb una part amb tu, de les retallades, però tambe hi ha una part molt important de votants de CIU no nacionalistes, que no els han votat, i jo en conec 3 d'aquests.

Catalunya de manera clara i rotunda vol decidir el seu futur, i de manera clara i rotunda vol decidir tenir un estat propi.
Si Mas no tira endavant el procés sobiranista, ningú no li perdonarà.

No estic d'acord, catalunya, no te tan clar aquest estat propi... i Mas amb 50 diputats no tirara endavant el proces sobiranista per que fins i tot el proces sobiranista sera un batibull, conta que aqui hi ha 13 d'icv, que la independencia no es lo numero 1 per ella i que a mes amb tot lo altre tipus de política es oposadament contrari a CIU. Amb aquest panorama, Mas no pot anar ni a Espanya ni a Europa a pegar-se amb ningú, si ho penses be, es així, ningú seria tan suïcida , i menys un partit de dretes...

Sembla que hi haurà un pacte estable CiU-ERC, …

No crec que hi hagi un pacte estable, tret del proces d'independencia, però crec que serà lo que es va veure ahir a la taula de TV3, un batibull, per uqe tots han sortit reforçats, excepte CIU, fins i tot el PSC que preveia les coses pitjors.

D'acord que havia perdut un munt de representació i acabava de rebre una cleca que no s'esperava, però el discurs de Mas des del Majèstic va ser pobre, destrempador i impropi d'un líder que vol portar un país cap a un procés transcendental…

Crec que va ser realista ni mes ni menys i repeteixo que no puc veure a CIU, però amb això se li ha de donar la raó, amb aquests resultats no vas enlloc, no donen per a mes que intentar, governar el país i malament.

ICV-EUiA millora molt els seus resultats. La gent que aposta per la recuperació de les polítiques socials els ha fet confiança. Han de ser capaços de millorar …

Aquí et dona la raó

El PSC (perdó, el PSOE) té un electorat fidel fins l'estultícia. Si presentessin un espantaocells com a candidat seguiren sent una força important al Parlament….

Si ha tret 20 amb lo malament que estan, quant es recomponguin...


El PP i Ciutadans tenen un target de vot espanyolista que els votarà mentre mantinguin el discurs d'España una grande y libre. La resta del que plantegin és ben igual. Però hi són, ells i els votants, i els hem de tenir en compte.


Totalment d'acord, poden dir que per ells ens matarien a tots, mentre diguin que volem seguir sent espanyols ho tenen fet.

La divisió de l'independentisme ha portat a la pèrdua de molts vots, especialment cruent amb la desaparició de SI del Parlament.


Afortunadíssimament, els feixistes de PxC…

Tots els polítics manipulen els resultats al seu favor, i ens volen fer veure que tots han guanyat. Això no és nou. Però la interpretació dels resultats que va fer ahir el PP és insultant. Qui se les cregui, és directament idiota.

Les dificultats pel vot des de l'estranger, el desembarcament d'apoderats del PP des de tot Espanya i el potineig que aquests han fet amb les paperetes als col•legis electorals s'han d'investigar fins les darreres conseqüències. És imperdonable.

La CUP, una formació de classes populars, de política de carrer, amb esperit assembleari, amb clar objectiu de canviar el sistema capitalista que escanya els més febles, i que a sobre, creu en una Catalunya independent, entra al Parlament amb força malgrat els seus pocs recursos i no haver-se endeutat per entrar en campanya. Per mi, una de les millors notícies de la nit electoral.

Amb tota la resta estic d'acord, encara que no se quina interpretació va fer el PP, per que en aquell moment ja no mirava les eleccions sino Gandia Shore ;)

miki ha dit...

Per mi l’indepentisme, va rebre un cop ben foro en contra en veure que una part important de votants de CIU no son indepentistes (Cosa que es sabia, però que no es volía veure) apart de les retallades…

Mas va sacrificar els vots no indepentistes que te el seu partit però a canvi no va aconseguir que els indepentistes se’l creguessin…



miki ha dit...

Una reflexio, CIU si no fa el proces independentista, no perdrà per que els 50 aquests els seguira votant, i potser recupera gent que no els ha votat ara...
Els independentistes , de sempre, els que no li perdonarien, ara tampoc l'han votat...

Sergi ha dit...

La conclusió que trec de tot plegat és precisament que gent amb idees semblants traiem les mateixes conclusions del que vam veure ahir. Amb alguns matisos, firmo tots els teus punts de vista. Potser diria que el discurs del president, al que es veia tocat, no em va semblar tan malament, o almenys tan diferent del que tenia abans. Segueix sent el més carismàtic i el que parla amb més propietat, encara que sempre dóna i donarà voltes als temes més espinosos.

Qualsevol cosa que no sigui un pacte entre CiU i ERC serà vergonyant i es carregarà el país. Si no ho aprofiten aquest cop, realment el poble castigarà aquests partits, almenys al dominant.

Anònim ha dit...

TOTS SABEM.QUE SENSA UN CiU "FORT",SIAU INDEPENDENCIA.
RETALLADES?...ARA BE LO "BO".EL PP.ANIRA A TOTES.
PACTES?,AMB L'ESCAVATXINA QUE ESTAN CUINAT A MADRID,QUI S'EMBOLICARA?.
JUGANT AMB BARCELONA

stratosergio ha dit...

En general penso el mateix. Però en el segon punt no estic del tot segur: que Catalunya vol decidir el seu futur sí, però que vulgui l'estat propi em sembla que haurem d'esperar a que es faci una consulta clara de sí o no. Esperem que arribi aviat.

zel ha dit...

De conya, de conya. Sobretot perquè aquesta em sembla una catalunya més real. Visca les CUP!

Toy folloso ha dit...

M´ha agradat!.
(Gairebé fem un post bessó, tú).

Tonino ha dit...

Bàsicament d'acord: només poden estar contents amb el resultat CUP, i ERC. PP i C's veuen com puja l'independentisme i ICV veuen com els avancen per l'esquerra. Ciu i PSC es obvi que no han tret bon resultat.

Xoco ha dit...

Sense aplicar la regla D'Hondt i sense el 3% d'exclusió:

44 CiU (-6)
20 ERC (-1)
19 PSC (-1)
18 PP (-1)
13 ICV
9 C's
5 CUP(+2)
2 PxC
2 SI
1 EB
1 PACMA
1 PIRATA.CAT