http://instagram.com/14_puji YouTube

17 d’octubre del 2012

No els podem oblidar


Els líders populars ens tenen acostumats a les seves falsedats, manipulacions i provocacions. No és res nou, i la majoria de vegades em rellisquen bastant, i també sovint, em provoquen una rialleta sorneguera, de tan ridícules com són. Però les paraules que ahir va pronunciar l'alcaldessa de València em van fer mal.

Des de 1714, fa ni més ni menys que 298 anys, els successius governs espanyols s'han dedicat a la ingent tasca d'espanyolitzar els catalans. Per a fer-ho, la seva principal estratègia ha estat la divisió. Al llarg dels anys s'han esforçat a esquarterar els Països Catalans. El Rosselló, les Balears, el País Valèncià, la Franja i el Principat, sempre ben separats, que la colonització cultural i l'hegemonització és molt més fàcil amb un país atomitzat. 298 anys dedicant esforços i recursos públics a crear un país que no existia a base de destruir-ne un altre de mil·lenari.

I ahir, la Rita s'indignava perquè Òmnium Cultural, segons ella un organisme de la Generalitat, porta anys intentant catalanitzar la cultura valenciana. Aquest crim que és catalanitzar es concreta amb una cosa tan greu com, atenció: publicar llibres! Llibres que dieun que Joanot Martorell i Ausiàs March són catalans!

El més trist és que els seus esforços han donat fruits, i la Rita segueix guanyant eleccions folgadament. Aquests estirabots ens han de fer pensar que en aquests moments crucials per a la cultura catalana, no ens podem oblidar de la gent del País Valencià, de les Balears, de la Franja i del Rosselló que segueixen resistint-se a lligar-se la bena als ulls.

1 comentari:

Clidice ha dit...

Realment aquests personatges són una terrible ofensa.