http://instagram.com/14_puji YouTube

16 d’abril del 2012

Jo dic prou


Que el concepte medieval de monarquia, amb el seu rei per dret dinàstic i els seus súbdits resignats, segueixi vigent al segle XXI em resulta aberrant, i així ho he manifestat moltes vegades en aquest blog. En la versió actual, però, el monarca actua com a representant polític dels seus súbdits. Encarna els valors del seu poble.

El rei d'Espanya ha caigut i s'ha trencat el maluc. I si no fos per això, mai ens hauríem assabentat que era a l'Àfrica, caçant elefants i búfals. Deixant de banda el greuge del cost d'aquests entreteniments en temps de vaques magres, el que m'ha dolgut profundament és la cacera en sí. 

No sé si heu estat mai prop d'elefants o búfals en estat salvatge. Jo sí. Són criatures magestuoses, magnífiques, enormes físicament i ecològicament. Si alguna cosa desperten és admiració i reverència. Si el que desperten en algú és ganes de fotre'ls un tret per posar amb l'escopeta davant del cadàver, aquest algú és un malalt mental, una mala persona o un fill de la grandíssima puta. 


La caça d'espècies en perill d'extinció és legal a Botswana i d'altres països africans previ pagament de xifres astronòmiques, però fer activitats com aquestes en països pobres fa que aquests apostin per una forma de desenvolupament errònia, que els aporta ingressos immediats, però perpetua les diferències entre països rics i pobres, i a mitjà termini porta a l'extinció de les espècies i de la pròpia economia. Així doncs, el nostre monarca no ha comès cap il·legalitat, però sí que ha fet quelcom immoral. Matar un animal per simple esport, sense necessitat de menjar, només per demostrar el poder de supremacia dels humans, o pitjor, per demostrar la superioritat humana individual, és objectivament fastigós. 

I com deia al principi, aquest personatge i la seva família, que entre d'altres coses, dóna armes de foc als seus nens, ens representa a tots i cadascun de nosaltres. I jo no vull que la meva persona sigui representada per algú capaç d'aquestes atrocitats. En condicions més normals, estaria reclamant l'abolició immediata d'aquest despropòsit i la instauració d'una República d'una vegada. Però resulta que aquest individu sí que representa una part molt important dels seus súbdits, representa una manera de fer i de ser molt diferent de la meva, i això converteix la monarquia en un motiu més per voler fugir d'un Estat que, igual que el seu rei, jo no he triat, i que insisteix a esclavitzar-me econòmicament i moralment.

Jo dic prou.


13 comentaris:

Xanadú ha dit...

Tranquils, un pas menys per a la República

Davids ha dit...

La veritat, posats a pagar preferiría pagar-li les farres al president de la República i la seva Carla Bruni a Sait Tropez que això. Ha arribat l'hora de cantar la Marseillaise:
http://es.wikipedia.org/wiki/La_Marsellesa

El porquet ha dit...

És curiós que en un post sobre els borbons hagin sortit les paraules "malalt mental".

c.e.t.i.n.a. ha dit...

La solució a molts problemes té un nom: República Democràtica de Catalunya. Aquest ha de ser l'objectiu. Salut

Dani R. ha dit...

És tan lamentable a tants nivells...

Sergi ha dit...

Abans que res, felicitats per l'escrit, m'ha agradat molt.

Dir que la monarquia és obsoleta, que gasta una quantitat de diners immoral i escandalosa que paguem tots, i que formem part d'un estat que se'ns pixa a sobre constantment, després de sagnar-nos, és clar, no és res de nou, i no per més repetit és menys important i denunciable.

Però m'agrada centrar l'atenció en l'activitat que realitzava aquest individu, com fas tu. Realment, si aquest és el nostre representant, anem bé. Vergonyós l'exemple que dóna, vergonyós i immoral caçar aquestes espècies protegides. S'ha posat en evidència, i de retruc, ha posat en evidència el país que 'regeix'. Es necessita gaire més per fer un cop de timó?

Bb ha dit...

Doncs a mi no només em molesta que mati animals només per sentir-se superior, sinó que a més, els borinots que l'envolten ens prenguin per imbècils: que si ha estat convidat, que si els elefants estaven vells... I QUÈ!!?? I m'enfado més quan diuen que porta anys fent-ho i que fins i tot li van emborratxar un ós per poder-lo matar... I la seva santa senyora què hi té a dir? No diu que és tan ecologista?? Que es dediquin a jugar a paintball entre ells!! Visca la República!!! (amb elefant de fons)

miki ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, amb tot.
Però l'altra dia, va sortir un d'aquests de la reserva que explicava que justament la cacera i que es pagui per fer-ho perpetua la especie.
Ja que diu que la cosa esta controlada, a mes dels paisos pobres, hi acumula gent a vigilar-los i cuidar-los que segueixin existin i tot el cuento.
Que als altres països empobrits, i que no esta permes, com no dona diners i tenen prou feina en generar diners, no es vigila la caça il·legal i desapareixen molt més ràpid.
Realment encara qeu esgarrifós, hem va fer pensar que aquest home no s'equivocava de tant.

Ara una altra cosa es que no hem sembli fastigos que la gent vagi predisposats a matarlos.

Puji ha dit...

Xanadú, a veure si és el definitiu...

Davids, ves trucant el teu amic Chirac, que vagi esmolant la ploma per signar...

Porquet, el curiós és que no surtin més sovint.

Cetina, amén, brotha.

Dani, quan vaig posar-me a escriure no sabia ni per on començar.

Xexu, gràcies, maco. Més que un cop de timó, cal un viratge de 180º. Per fugir d'aquesta gentussa.

Bb, i a part, molts d'aquests borinots els tenim ben a prop de casa. A cal comte, sense anar més lluny.

Puji ha dit...

Miki, per tu un comentari a part (més que res perquè serà llarg).

El que diu aquest senyor és fals. La quantitat de persones que poden pagar el que val això és limitada, i els elefants també. Per tant, com que la necessitat de gent treballant és petita, els beneficis se'ls emporta quasi tots el promotor, normalment estranger. No cal doncs, tenir una població de grans mamífers massa gran, i el dia que s'acabin, a otra cosa mariposa.

En canvi, si fas turisme basat en l'observació i l'admiracio d'aquests animals, el preu és molt més baix, i el públic molt més gran. Necessitaràs més gent, i encara que el promotor segueixi sent estranger, el volum de gent local que en treurà profit serà enormement més gran. El teu actiu seran els grans mamífers, per tant t'interessarà mantenir-los i fer-ne créixer la població, i fer creixer la població d'animals tan grans implica ampliar l'hàbitat protegit, per ampliar l'oferta i de retruc, ampliar el nombre de persones ocupades, i com a conseqüència, millorar l'economia del país. Com que els espais protegits són més, els caçadors furtius perden lloc on caçar, i en molts llocs s'ha utilitzat l'estratègia de contractar-los com a guies per aprofitar els seus coneixements de rastrejat, donant-los una feina estable que els faci deixar la cacera.

Ben a prop de Botswana, hi ha un munt de països que han aplicat aquesta política i els està funcionant. A alguns millor que a altres, cert, però segur que sempre millor que permetent la cacera.

Abogadaenbcn ha dit...

PROUUUUUUUUUUU

miki ha dit...

Si, si entenc el que dius i lo que la teoria diu es que a la llarga això es més beneficios, però a curt termini la cacera dona més, clar no s'ha d'oblidar que es més fàcil corrompre-ho com menys quartos hi ha...
Apart que com sempre l'home pensi que pot tenir controlat perfectament el nivell de cacera, amb el nivell de repoblar d'animals, quant s'ha demostrat que el home al final tot se li acaba descontrolant...
Sino, exemple no cal anar tan lluny, en epoca de crisi, en paisos del primer mon com espanya, com la llei de costa no dona diners a curt termini i trencar-la i donar permisos com faran a partir d'ara els dona a curt termini, s'acaba triant aquesta opció, com s'ha fet aquest més passat a Espanya, on torna a deixar-se construir més aprop de la costa, etc..
i això espanya que no ens enganyem no està tan malament com botswana...
Però si haurè de correr a fer un safari sense tocar, per que sinò d'aqui poc sol veure escarabats, i rates per allí...

Barcelona m'enamora ha dit...

Totalment d'acord. Prou, prou, prou!