http://instagram.com/14_puji YouTube

30 de gener del 2012

Asfíxia



Que el Govern injecti diners en una empresa privada em sembla criticable. Que a més ho faci mentre tanca ambulatoris i plantes d'hospitals i retalla drets socials, em sembla obscè. Però això ja està fet. És la decisió d'un Govern que vam escollir els catalans i es pot criticar, s'hi pot mostrar la disconformitat, però s'ha de respectar.

No entenc res de negocis ni de gestió d'empresa, i no tinc la més mínima idea de si els gestors d'Spanair ho han fet prou bé o ho han fet amb els peus. El que sí sé és que l'estratègia del Govern amb aquesta empresa formava part d'un pla, encertat o no, per fer el nostre aeroport, i de retruc el nostre país, més competitiu. I Espanya això no ho pot permetre, perquè quan competim amb ells en igualtat, queden sempre en el més absolut ridícul, i fan servir totes les eines que tenen a les seves mans per escanyar qualsevol intent català d'excel·lir.

Exactament el mateix que ens estar passant a un altre puntal de l'economia catalana: el Port de Barcelona. S'ha invertit capital econòmic i s'han sacrificat ecosistemes marítims i fluvials per fer un port que ens situï al mapa. I ara que està a punt, el seu funcionament està enscanyat perquè les entrades i sortides per terra, competència del Ministeri de Foment, no s'han ni començat, tot i que l'alternativa per la que apostava Espanya per ser centre portuari al Mediterrani, València, no se n'ha sortit malgrat els avantatges de què ha gaudit durant anys.

Tot està dirigit al mateix. A evitar que els catalans ingressin diners. A asfixiar-los econòmicament i estratègica. A relegar-los a un segon pla.

L'episodi d'Spanair ha estat un greu error, en la gestió política i empresarial, sobretot perquè s'hauria d'haver vist des d'un bon principi que estava condemnat al fracàs, que seria un nou cas de mort per asfixia a tot allò que faci olor de català.

6 comentaris:

El porquet ha dit...

Home, és que fa vint anys ja ens van donar una mica d'aire tot permetent-nos organitzar uns Jocs Olímpics!!! Si és que aquests catalans sempre ho volen tot! #tenimpressa

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Una de les grans lliçons del Barça de Guardiola és que el victimisme no aporta res. Autocrítica

Clidice ha dit...

Crec que no té gran cosa a veure amb el fet de ser catalans o no, que també, però quan les coses es fan malament d'aquí estant també cal dir-ho, i tot això fa tuf, molt de tuf. Per tant, el millor que podem fer per tenir-ho més controlat, és la independència. Aleshores ja ens barallarem amb els nostres de taurons, que ara en tenim per dues bandes. :(

Alyebard ha dit...

Això és la crònica d'una asfíxia anunciada des dels 80

@binumante ha dit...

Estic d’acord en lo referent a l’estratègia anticatalana per part de l’estat espanyol.
El que cal però, és fer-ho veure a tots aquells que tot i visquent i treballant a Catalunya encara no veuen motius suficients per a dir #adeuespanya. Hem de mirar tot això com noves oportunitats i arguments per convèncer tots aquells que encara no ho veuen!!

Josep ha dit...

Ui, però si només són 25 milions de res...