http://instagram.com/14_puji YouTube

1 d’agost del 2011

20 de novembre de 2011

Tothom deia que el Govern d'Espanya estava mort, que Zapatero era un cadàver polític, però ell seguia resistint, fins que fa un parell de setmanes, el diari El País, pel que sembla, propietari del Partit Socialista, va demanar al seu editorial que es convoquessin eleccions. I tal dit tal fet.

Passarem abans d'hora el tràngol tediós de la precampanya, la campanya i les eleccions, amb el cost econòmic i polític que això comporta, sense tenir gaires esperances que el proper Govern, sigui del color que sigui, pugui redreçar la situació de crisi ja endèmica.

I per evitar parlar de tot això, i per a que sembli que l'engranatge de la democràcia segueix funcionant com si res, cal llençar una bomba que despisti. Hem de celebrar eleccions anticipades? Doncs triem una data sonada, que es parli més de la data que no pas de les circumstàncies que ens han portat fins aquí.

Així que Zapatero i Rubalcaba, que en aquest assumpte tenien la paella pel mànec, asseguts al bar de davant de la Moncloa, tot fent unes canyes, van decidir que per aprofitar l'empenta que li ha donat a l'Alfredo la designació com a candidat, el millor era convocar les eleccions a la tardor. Immediatament, l'Alfredo es va treure de la cartera un calendari amb una tia en boles darrera i va començar a buscar. Tardor... el 12 d'octubre no, que tothom estarà de pont por ahí... hòstia! El 20 de novembre cau en diumenge! Què José? Ens atrevim? I en Jose, fent un llarg glop a la seva cervesa, va dir: oitant que ens atrevim!

I vet aquí, que per fer mirar la població cap a una altra banda, la "festa de la democràcia" se celebrarà el mateix dia que la festa del feixisme. Però tan se val. Al capdavall, el fons seguirà sent el mateix. Aquestes eleccions, aquest canvi de Govern, i segurament canvi de color polític (de blau claret a blau fosc) no ens treuran de la misèria en què quatre que no tenen a veure amb els uns ni amb els altres, fa anys que ens van enfonsar.

4 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

El meu punt respecte a aquesta "casualitat" és que la jugada consisteix a intentar mobilitzar l'esquerra que, desencantada, aquest cop passaria de votar PSOE. Viure el retorn dels fills del franquisme a la Moncloa, precisament un 20N? Antes muerto que sencillo, me voy al colegio! El que no sé és si l'efecte, que segur que en algún cas es donarà, servirà per mitigar la distància galàctica que porten els populars als socialistes...

Unknown ha dit...

És una jugada hàbil de ZP. Es tracta de mobilitzar el anti-franquistes endormiscats.

Per cert, qui són els 4 "que no tenen a veure amb els uns ni amb els altres, fa anys que ens van enfonsar" ?

miki ha dit...

El calendari maya ja ho deia.

L'any 2010 ve CIU que es blau fosc
el 20-11-2011 ve els altres hombres de azul
i el 20-12-2012 el mon fa un pet , tots els senyals son prou clars.

Puji ha dit...

Ferran, segur que la por a la tornada dels altres en una data tan assenyalada també ha estat un factor clau, però com dius, ho tenen pelut.

Oscar, aquests "ells" eteris són els especuladors, al nostre país principalment immobiliaris i a la resta del món principalment financers. I sí, també els bancs, que han participat del seu joc, i aquí, a més, van intentar convertir tothom que tingués quatre estalvis en un petit especulador.

Miki, collons quin iuiu els maies, no?